Közösség

Vélemény:

61 A texasi láncfűrészes

(2003)

A texasi láncfűrészes

moov18   2016.02.05 13:59
0

Próbálja magát jó filmnek beállítani, igyekszik elhitetni velünk, hogy ez valóban megtörtént valamikor. Még az indítóképsorok is feketék-fehérek, tökéletesen azt a hatást keltve, mintha valóban egy archív, rendőrségi felvételt látnánk a régmúltból. Egy brutális, szadista filmnek tűnhet, de nem az. Egy-két véresebb jelenetet leszámítva nem fukarkodik az erőszakban. A színészek munkája sem túl eredeti, legalábbis bőven kimerül a hisztirohamokban, és az erőltetett ijedelmekben. Próbál egy jó kis zsánerfilm lenni, próbál megriasztani, hatást kelteni. De csak próbál. A texasi filmek közül abszolút kiugró teljesítményt produkált a Kezdet című előzményfilm. Ott volt bőven izgalom és feszültség, lendületesség és pörgés. Itt többször éreztem úgy, hogy leül a cselekmény, nem mindig volt képes szinkronba hozni a figyelmemet, a film alakulásaival. Röviden: egyszer talán érdemes megnézni, éppen csak azért, hogy összevethessük a 2006-ban készült előzményfilmmel. Eltűnődhetünk a két alkotás közti, szakadéknyi különbségen. Míg ez a 2003-as láncfűrészes, mindössze csak próbálja felfokozni a hangulatunkat, addig a 2006-os Kezdet ezt meg is teszi. Három csillagot adtam amiatt a néhány értékelhető jelenet miatt, bár lehet túl szigorú voltam, de nekem valamiért piskóta volt.