2019.06.24 11:22 MMcFly2015 Olvasottság: 339x
1

Magam sem értem, mit vártam a 2014-es Godzilla után, de ez számomra élvezhetetlen volt

Sokan megemlítették, hogy a 2014-es Godzilla nekem nem tetszett, mert alapvetően nem szeretem a szörnyfilmeket. Ez azonban nem teljesen igaz, hiszen a Kong: Koponya-sziget számomra a műfaj egyik legjobbja, és a ’98-as Godzilla amerikai feldolgozása sem volt teljesen élvezhetetlen. Az új Godzilla látványvilága és dizájnja viszont már a hideg kirázott, és az elmúlt öt évben többször is emlegettem az egyik legrosszabb moziként, amit láttam. Így nem is igazán vártam sokat a folytatástól.

A film története kezdetben érdekesnek tűnt: a túlnépesedés és az emberi károkozás hatására a titánok kiengedésével próbálnak egyensúlyt teremteni a bolygón. A felvetett ötlet egyes szempontból izgalmas, de hamar csalódtam, amikor a film tele lett kínos egysorosokkal, amelyek nemcsak humorral, hanem néha elviselhetetlenséggel is tele voltak. A film legnagyobb problémája, hogy a világmegváltó ötlet mögött egy felesleges, unalmas családi dráma lapul, ami teljesen zavarba ejti az eddigi felvázolt történet logikáját.

Magam sem értem, mit vártam a 2014-es Godzilla után, de ez számomra élvezhetetlen volt

A Meg – Az őscápa című film azért működött, mert a készítők tudták, hogy abszurd helyzetekkel és poénokkal lehet szórakoztatni a közönséget. Ezzel szemben itt a forgatókönyv komolyan veszi a szörnyek közötti csatát, és emiatt egy szórakoztató film helyett inkább egy kínosan komoly látványorgiát kapunk. A film több akar lenni, mint amit valójában képes nyújtani. Az erőltetett szándék, hogy a készítők ne csak zúzást, hanem teremtéstörténetet és mélyebb kapcsolatot akarnak ábrázolni a titánok között, szinte teljesen elvész a vásznon.

A fő összecsapás Godzilla és Ghidorah között talán a film legjobban dicsért része, de számomra nem hozott semmi különlegeset. A környezet túl sötét és kopár, a hanghatások ugyan megvoltak, de a filmzene és a szörnyek üvöltései nem passzoltak egymáshoz, így inkább csak túlterhelték a nézői élményt. A film tele volt hangzavarral, és végül az egész csak egy hangos, zúzós látványorgiává vált.

Ami igazán meglepett, az a már emlegetett univerzumépítés, ami elkezdődött. Ha hinni lehet a pletykáknak, a következő filmben King Kong és Godzilla összecsapása lesz a fő attrakció. A Koponya-sziget említése megerősítette, hogy az univerzum bővítését komolyan tervezik. Kérdés, hogy vajon kell-e nekünk ez a folytatás. Egyelőre csak annyit mondhatok: várjuk… vagy inkább nem?

akció | fantasy | kaland | katasztrófafilm | sci-fi

Az emberiség a Földet fenyegető, igazi betegség, amire csak egy igazi gyógyszer van: a titánok. Ők pedig megérzik, ha veszélyben az otthonuk, és mindent megtesznek azért, hogy... több»

1