Közösség

Vélemény:

83 Showder Klub

(2008)

Ki változott?

kabel   2024.06.17 13:14
0

Nem tudom, hogy én változtam-e akkorát, vagy ez a műsor, de ötéves kihagyás után újra ránéztem az utolsó két évadra, mert kezdett a valóság nagyon komor lenni, és az aktuálpolitikai és kulturális humor már ritka Magyarországon. De egy kezem meg tudom számolni, hány épkézláb poén volt egy-egy epizódban. A komikusok fele majdnem ugyanazokat a témákat érinti, sokszor elég hasonló poénokkal, amik meglepően kicsit ütnek, sokszor azért, mert valahogy nem tudják jól kivitelezni a viccek végét. A humor lényeges eleme a tapintat és időzítés, és bár az elsőt össze is hozzák sokan, a másodikat valahogy nem tudják kivitelezni. A stand-up műfaj tudtommal nem csak random viccek mesélése, az az életre való reflektálás és abban a humor megtalálása. Nem akarok itt filozófus lenni a Showder Klubbal, de annyit mondanék, hogy csak pár egymástól független viccért fel tudok menni a 9GAG-re is. Pár régebbi forma egész ügyes, az újak meg sokszor percekig csak beszélnek, mintha valami részeg sztorit mesélnének, de az egész nem vicces, csak kicsit kínos. Nyilván nehéz 10+ év műsorát megítélni egyetlen csillagszámmal, így inkább meg sem próbálom.