Közösség

Vélemény:

91 Totál szívás

(2008)

Ennyi szerencsétlenkedésre és zagyvaságra nem tudsz felkészülni

Harper   2024.12.07 11:04
1

Nagy sikerrel ment eddig minden felületen és országban a Breaking Bad (Totál szívás), aminek okára eddig nem sikerül rájönnöm. Talán az lehet a dolog hátterében, hogy az emberek szeretik beleérezni magukat annak az átlagembernek a sorsába, aki szimpla vidéki kémiatanárból lesz drogbáró (ráadásul közben halálos betegséggel küszködve). De annyi a szürreális jelenet és szerencsétlenkedés, hogy a fejedet fogod. Ott kezdik, hogy a gimis kémiatanár megtudja: hónapjai vannak hátra, és nagyon drága a kezelése. Erre a megoldást abban látja, hogy nekiáll metet főzni és kábítószerrel kereskedni. Logikus. Társa pedig nem egy felnőtt lesz, hanem egy régi tanítványa. Ez is persze okos döntés. A két ember: az 50-es kémiatanár és a 18-20 éves bukott kissrác nekikezd szerencsétlenkedni: az első hulláikat nem elássák a sivatagban, hanem a lehető legbonyolultabb módokon savval maratják szét vagy elégetik. Közben gyártják ezerrel a metet, és iktatják ki versenytársaikat. Walter White karaktere szimpátiát kelt, és Bryan Cranston kétségtelenül jól alakítja a figurát. Két évad után (ennyit bírtam ki) azonban annyira zagyvaságnak találtam, hogy leálltam vele. Csak azoknak merném ajánlani, akiknek nagyon nem fontos a realitás.