Ez a gyönyörű idézet jutott eszembe a harmadik évad nézése közben. (Nem csodálkozom, hogy a nők elalélva hullottak kedvesük ölelő karjaiba ily szavak hallatán.) Persze ne rohanjuk ennyire előre!
Szerettem volna végignézni Poldark Kapitány történetét, mely igen komoly teljesítmény lett volna, tekintve, hogy közel egy órás minden rész. Hat évadon keresztül láthatunk szerelmet, bánatot, halált.
Az első résznél izgultam, hogy Ross Poldark Kapitány (Aidan Turner) és cselédje, Demelza (Eleanor Tomlinson, aki A macskám, a családom és a fiúk című filmben debütált) bimbódzó románca szárba szökken-e. A második évadban is aggódunk másokért, a harmadikban is, és ez így mehetett volna a végtelenségig, ha a hatodik évadnál nem fáradnak el a forgatókönyvírók (Debbie Horsfield és Winston Graham), és nem fogynak ki az ötletekből.
Kezdett egy kicsit egyhangúvá és lapossá válni a téma, persze sikerül mindig becsempészni egy történést, ami miatt folytatjuk. A háború és a bánya mint téma engem nem kötött le. (Tudom, Cornwall lakosai főleg az ónbányászatból éltek, de mint nőt, engem nem igazán érdekelt, és talán aggódnom kellett volna, hogy az egyik főszereplőt lelövik, vagy beomlik a bánya, de tudtam, hogy nem, mert még hátra van jó pár rész.)
Számomra a harmadik évad, mely a legközelebb áll a szívemhez. Hugh Armitage (Josh Whitehouse), aki annyira szép szavakkal udvarol Demelzának, hogy még az én szívem is hevesebben vert, és éreztem a kis pillangókat a hasamban (a nők tudják, mire gondolok), és vártam az első forró csókot. (Armitage tengerészt nagy bánatomra elég gyorsan kiírták a sorozatból.)
A negyedik évad elején viszont elfáradtam. Már nem bírtam az örökös évődést, aggódást, Poldark állandó harcát (mert mindig talált ellenséget magának) és az állandóan összehúzott szemöldökét. (A frizurája is megváltozott, és már nem tűnt olyan szívtiprónak, mint az első évadban.) Ettől függetlenül jó sorozat.
A forgatási helyszín, Cornwall csodálatos. Mikor elkezdtem nézni a filmet, azon töprengtem, hogy miért is nem élek Cornwall közelében, ahol a tesztoszterontól túlfűtött testű férfiak megmártóznak a hideg habokban, ezzel hűtve le magukat. (Érdekes lehet az a partszakasz.)
Rengeteg színész kapott szerepet a filmben (nem sorolom fel), és mindenki a legjobb formáját hozza, de mégis van egy kiemelkedő alakítás, melyet érdemes megemlítenem. Ossie Whitworth (Christian Brassington) egy plébánost alakít, aki, ha lehet ilyet mondani, a legaljasabb, legundorítóbb jellemű ember a harmadik évadban. A gonoszsága ellenére megmosolyogtatott, annyira remek színész. Az a zsíros, piros arcbőr, a frizura. Már megjelenésével is sokkolja az embert, hát még az alakításával. Zseniális! (A magyar szinkron csak emeli fényét.)
A rendezés és a vágás: azt hiszem, túl sokat ácsorgunk a tengerparton, és bár gyönyörű a naplemente, de abból is egy kicsit már sok volt. A film aláfestő zenéje néha tetszett, de egy idő után az is unalmassá vált. Ettől függetlenül érdemes belevágni! Jó szórakozást!

91 Poldark (2015)
dráma | romantikus | történelmi
Ross Poldark az amerikai forradalmat követően hazatér Angliába. Családja és barátai mind halottnak gondolták. A nő, akit feleségül akart venni, unokatestvére menyasszonya lett,... több»
Szereplők: Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Gabriella Wilde, Vincent Regan, John Nettles