Más oldalakon többen A kéz, amely a bölcsőt ringatja c. alkotáshoz hasonlítják ezt a filmet, amin egészen ledöbbentem. Ott egy dadáról van szó, itt egy béranyáról. Az számomra egy tökéletes film, a mostani olyan elmegy szódával. Semmi köze a kettőnek egymáshoz.
Voltaképpen a főszereplők: férj (Morris Chestnut), feleség (Regina Hall), béranya (Jaz Sinclair), sőt még a szerelme is (Theo Rossi) jól játszottak, valahogy mégis olyan erőlködő volt néha az egész.
Erkölcsi aggályaim is voltak azzal kapcsolatban, hogy miért is kéne nekünk ennyire utálnunk szerencsétlen béranyát. Már a gyerekkora is szörnyű volt, ráadásul a „kedves” szerelme vette rá A béranyaságra is a nagy pénz reményében. Megverte, rugdosta terhesen, én nem csodálom, hogy ő csak azt akarta, hogy szeressék, tartozni akart valakihez. A házaspár szerette is, de csak, mint egy tárgyat. Mint egy ékszerdobozt, amiben őrizzük a kedvenc ékszerünket. Persze, valahol a másik oldalt is megértem, hogy sokadik próbálkozás után sem sikerült a baba. De nem dolgozták ki az asszony pszichés lelkiállapotát, csak felületesen, így nem tudtam annyira együttérezni vele. Az apa meg csak dolgozott állandóan, olyan volt, mintha csak a párja kedvéért akarná ezt a gyereket.
Talán elnéztem volna, hogy ez a vége. De amikor megláttam az ágyon az alvó anyát, és mellette a „három csíkot”, először nem is értettem, mi az a sötétben. A gondoskodás legnagyobb fokú jele. Anya vagyok én is, teljesen meghatódtam. Ha thrillert akartak, ezt ki kellett volna belőle hagyni.
Úgyhogy a befejezés: most komolyan örülnöm kellett volna neki?

56 A béranya (2016)
dráma | horror | krimi | misztikus | romantikus | thriller
John és Laura fiatal pár, akiknek már csak a gyermek hiányzik a boldogsághoz. A kétségbeesett pár már mindent kipróbált, Laurának mégsem sikerült teherbe esnie. Végső... több»
Szereplők: Michael K. Williams, Jaz Sinclair, Regina Hall, Romany Malco, Morris Chestnut