Ismét csak egy remek szuperhős film jött létre, hangyányi hibát se fedeztem fel benne. Kicsit kétkedve és szkeptikusan vártam a folytatást, félve, hogy hátha elrontják. Azonban tévedtem, és ismét önfeledt szórakozásra váltottam jegyet, újfent remek Marvel produkciót láthattunk. Persze az első részhez nem ér fel, de így is kiváló.
A történet az "Amerika kapitány: Polgárháború"-tól folytatódik, és már csak napok vannak Scott házi őrizetéből. Persze, ahogy fellélegeznénk, már jön is a gond azonnal, több szálon is. Ezt pedig a Hangya nem nézheti tétlenül, és a tőle megszokott tempóban és stílusban kezeli. Érezhetőn más a karakterek közötti kapcsolat az előzmények hatására, de nagyon durván nem nyúltak bele a hangulatvilágába. A humora most is a toppon van, én teljesen kidőltem, amikor az iskolába mentek. Persze a poénok mellett látványban sincs hiány, ezúttal is annyira profi és belevaló, mint eddig, kivéve, hogy ezúttal a harcokban is bátrabban használták a kicsinyítés-nagyítás motívumot. Humor és szórakozás mellett komoly szálat is csempésztek a filmbe Janet eltűnésének képében. Amit sajnáltam, hogy a kvantumteret épp csak felszínesen érintik, és nem mutatják be részletesebben, persze ez a későbbiekben még akár bővülhet is. Ava feltűnése nagyon érdekes volt az első pillanatban, remek karakternek tűnt, aztán végül sajnos nem lett túl mély szereplő, de itt is elmondhatom, hogy talán lehet belőle még több is.
Konklúzió: A film sokkal látványosabb és pörgősebb lett elődjénél, de nem lett annyira fantáziadús, mint az. Ennek ellenére is fantasztikus kikapcsolódást biztosít, és amolyan frissítő hatása van a többi Marvel filmhez képest.

76 A Hangya és a Darázs (2018)
akció | kaland | sci-fi | vígjáték
A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként... több»
Szereplők: Michelle Pfeiffer, Michael Douglas, Laurence Fishburne, Evangeline Lilly, Paul Rudd