Közösség

Vélemény:

81 Alita: A harc angyala

(2019)

Alita: A harc angyala

Br623   2024.12.22 06:06
0

Alita egy olyan jövőképet fest elénk, ahol az emberiség nagy része elpusztul, és csak 2 város marad meg: Roncsváros és felette Zálem. Zálemből a szemetet egyszerűen csak ledobják. Ezek között kutat a doktor, aki rábukkan egy kiborg felsőtestére, és hazaviszi, testet tesz hozzá. Ebben a jövőben az emberek testrészeit robotkarokkal, lábakkal vagy akár egész testtel helyettesítik. Ami nekem nagyon furcsa már az elején, hogy robotteste van a lánynak, de eszik... Na mindegy, azt mondja a doktor, hogy az agyának kell az étel. A lány nem emlékszik semmire. Később megtudjuk, hogy vagy háromszáz éves lehet, de mégis úgy viselkedik, mint egy tinilány. Rögtön odáig lesz az első fiúért, akibe belefut. Rögtön játékos akar lenni az úgynevezett Matarball versenyen. Mert hiába pusztul ki a világ, a szórakoztatásra mindig marad kereslet és pénz. Alitáról kiderül, hogy nem egy átlagos kiborg, ő egy szuperharcos. Bevillannak képek a régi életéből. Kicsit szerettem volna többet megtudni erről a világról, de nekem kezdett unalmassá válni, bevallom, a vége homályos is, mert nem tudtam már odafigyelni rá, nem vitt magával a sztori.