2019.01.22 14:54 ionlywearblack Olvasottság: 368x
0

A Marvel sötét oldala

A Netflix korábban úgy döntött leporolja a Megtorló sztoriját és a vegyes fogadtatású antihőst beemeli a Marvel's alcímen futó karakterei közé. A Daredevil 2. évadában felbukkanó Frank, annyira jól sikerült, hogy konkrétan ellopta a show-t a vak ügyvéd Matt Murdock elől. Matt erkölcsi kódexe szerint bűn ölni, Frank pedig a "szemet szemért, fogat fogért" elven munkálkodik, azaz minden gyilkosnak meg kell halnia.

A két hős eltérő világlátása miatt válik igazán érdekessé ez az évad. A hihetetlenül nagy érdeklődés miatt a szolgáltató úgy dönt a Megtorló külön sorozatot kap. Így születik meg az önnálló Marvel's Marvel - A megtorló címet viselő, külön Frank eredettörténetét elmesélő sorozat. Frank Castle (Jon Bernthal) karakterére nem is találhattak volna jobb színészt.

A Marvel sötét oldala

A színész hozza a képregénybeli Franket a nyers, káromkodó, borús világlátású, de iszonyatosan erős fekete humorral megáldott izomkolosszust , aki nem ismer kegyelmet senki és semmi nem állhat az útjába. Frank családját brutális kegyetlenséggel lemészárolják egy parkban. Hősünkben itt formálódik meg a döntés, nincs mit veszítenie a gyilkosok után kell mennie. Az első évadban Frank motivációinak mozgatórugóit ismerhetjük meg és a fekete szívű antihős legmélyebb, legfájdalmasabb emlékeit is láthatjuk. Azonban az egyszemélyes bosszúhadjárata végeztével sem tud leállni, hiszen célok nélkül maradt és azt teszi amiben jó. Két szereplőt emelnék még ki. Billy Russo (Ben Barnes) Frank barátjának átformálódását is nyomon követhetjük, sajnos a második évadban nem élnek az alkotók a karakterben rejlő lehetőségekkel. Aki kicsit otthonosabban mozog a képregényekben sejtheti kivé fog alakulni Billy. John Pilgrim (Josh Stewart) a titokzatos pap ruhát viselő kegyetlen gyilkos karaktere is igazán érdekes a második évadban. A véres akciójelenetekkel teletűzdelt sorozat végig fenntartja az érdeklődést. A legtöbb küzdelem eltérő környezetben játszódik legtöbbször, pedig Frank nem játszik tisztán azaz minden eszközt bevet a céljai eléréséhez, legyen az egy szék, asztal, súlyzó vagy bármi amivel ölhet és megvédheti magát. Az egész sorozatot átszövi a brutalitás és kegyetlenség, ami Franket jelképezi és nézve az epizódokat megértjük miért vált ilyenné és kezdünk egyetérteni vele. Aki belefáradt már a happy enddel végződő és kissé kiszámítható Marvel hősök sztorijaiba, azoknak bátran tudom ajánlani a sorozatot.

akció | dráma | kaland | krimi | sci-fi | thriller

Frank Castle után hajtóvadászatot indítanak, miután az egész családjával végeznek. Az alvilág úgy kezdi emlegetni őt, mint a Megtorló, aki nem válogat az eszközökben. több»

0