A filmgyártás gyorsan ráébredt arra, hogy Stephen King nevével szinte mindent el lehetett adni már a 80-as évektől, így történhetett meg az, hogy Mr. King egy 1978-ban megjelent novellás gyűjteményének egyik kisregényét (Néha visszatérnek), 1991-ben Tom McLoughlin tévéfilmre vitte, amely egy nagyon is gyengécske közepesre vizsgázott az én szememben. Majd 1996-ban Adam Grossman elméletben elkészítette a korábbi film folytatását Kárhozottak címen, bár valójában eme film sokkal inkább volt egyfajta újrafeldolgozása a 91-es Néha visszatérnek című filmnek, mint annak folytatása. Végül elérkezünk jelen filmünkhöz, és sokan úgy gondolhatják, hogy ennek, avagy a Kárhozottak című filmnek bármi köze is lehet Stephen Kinghez. Valójában viszont semmi! Ugyanúgy nincs köze az írónak eme filmekhez, mint mondjuk A kukorica gyermekei folytatásaihoz, csak hát könnyebb eladni egy film folytatását úgy, hogyha odabiggyesztik az író nevét is. Most, hogy tisztáztuk, hogy Stephen Kingnek csak az 1991-ben bemutatott Néha visszatérnek című filmhez volt köze, lássuk hát, hogy milyen is lett A kárhozottak visszatérnek című produkció!
Egyszóval és nagyon tömören, pocsék! Már a 91-es Néha visszatérnek című filmes adaptáció sem sikerült túl jóra, amolyan gyenge közepes volt csak az én szememben, de hogy miért volt szükség arra, hogy az a film további két folytatást is megéljen? Őszintén, nem tudom! Ráadásul nem is nagyon tudok rájuk folytatásként tekinteni, ugyanis egyáltalán nem viszik tovább az 1991-es Néha visszatérnek történetét, legfőképpen jelen filmünknek van vajmi kevés köze hozzá, ezért inkább megpróbáltam úgy végignézni a filmet, mintha nem egy trilógia harmadik felvonása lenne, hanem csak úgy önmagában, de ez sem igazán segített sokat rajta.
Tulajdonképpen egyetlen egy pozitívumot tudok megemlíteni jelen filmünk esetében, az pedig a jó helyszín választása és az ebből adódó atmoszféra. Mindig is kedveltem az olyan horrorfilmeket, amely az Északi- avagy Déli-sarkkörön játszódnak, ugyanis eme alkotások legtöbbjében benne van az elszigetelődés, az, hogy ha baj van, itt akár napokig vagy hetekig nem jön a segítség, ezáltal pedig egy eléggé sajátos és egyben félelmetes atmoszférákkal rendelkeznek eme produkciók. Erre próbált meg építkezni Daniel Zelik Berk rendező is jelen filmünknél, és azt kell hogy írjam, hogy még úgy a film első fél órájában ha nem is túl sikeresen, de nagyjából megtalálta ezt a fajta atmoszférát. Majd ahogy a film forgatókönyvírói, Adam Grossman és Darryl Sollerh megpróbáltak valamiféle történetet kreálni eme atmoszférához, úgy hullott ezer darabra szinte minden jelen filmünkben. Ugyanis jelen filmünk egyik, ha nem a legnagyobb hibája, hogy egyszerűen nincs értelme az egész történetnek. Ráadásul mindez igaz még a filmbéli karakterekre, a dialógusaikra és a filmbéli cselekedeteikre is. Így pedig szinte egy teljesen élvezhetetlen filmet kapunk. Pedig a film történetének helyszínében bőven megvolt a potencia.
Az tény, hogy Stephen Kingnek is voltak és valószínűleg lesznek is még gyengébb novellái, avagy regényei, de ha azok ilyen minőséget képviselnének, mint jelen filmünk története, hát, az valószínűleg sok rajongójának jókora szálka lenne a szemében.
Összegezve, A kárhozottak visszatérnek egy szörnyen rossz film lett, még akkor is, ha egyből videóra gyártották. Nagyon nagy jóindulattal talán adható az egy csillag a látottakra.

Két katonát küldenek egy antarktiszi kormánykirendeltség megvizsgálására, ahol valami legyilkolta az embereket. Csak két túlélőt találnak: egy orvost és egy technikust. Nem... több»
Szereplők: Faith Ford, Clayton Rohner, Max Perlich, Chase Masterson, Jennifer O'Dell