Közösség

Vélemény:

 

68 J. Edgar - Az FBI embere

(2011)

J. Edgar - Az FBI embere

 
dulkap   2015.02.04 20:02
0

Hoover élete nem volt unalmas és érdemes filmet forgatni egy emberről aki megteremtette a világ egyik legismertebb intézményét. Viszont mindenre nem lehetett kitérni, ami vele kapcsolatos. Jelen esetben főleg a rögeszméi kerültek a középpontba, bizonyos ügyekkel kapcsolatban. De összességében azért kiderült a filmből, hogy egy nárcisztikus, minden áron elismerésre és dicsőségre vágyó, zavart és gyáva ember volt. Személy szerint sajnáltam, hogy a szervezet bűnőzéstől való félelme nem került be a filmbe. Kíváncsi lettem volna a magyarázatra.
A színészi játék hibátlan minden fronton.DiCaprio élete egyik, ha nem a legjobb alakítását nyújtja. A film látványvilága, a hangulata is nagyon rendben volt, még egy korrekt gengszterfilmhez is el tudnám képzelni. Ellenben az időskori maszkok hagynak kívánni valót maguk után. DiCaprio még úgy ahogy jó volt, bár nála is kellett egy kis idő, hogy megszokjam. Viszont Hammer maszkja szerintem kritikán aluli, ahogy Watts-nál is erősen rezgett a léc.
Ami még szemet szúrt, az a magyar szinkronrendezés hibája. A tv-ben vagy moziban vetített főleg archív jelentek angolul szólaltak meg, holott hozzátartozott a történethez.