Bong Joon Ho filmje...
Imádom a koreai filmeket, ezt az alkotást kb. egy éve vettem észre, és most kerítettem rá időt, hogy megnézzem...
Szóval fülest be a hanghatások miatt, és szépen elfeküdtem kedvenc fotelemben, nagy képernyő, és hajrá...
Azon már régen túltettem magam, hogy a koreai színészi játékok nagyon erőteljesek, mimikások, erőteljes gesztikulálásokkal tarkítottak, néha-néha „túljátsszák” a forgatókönyvet...
A sztori rém egyszerű!
Valami szennyeződés, tengerbe kerülő, lejárt vegyi anyag belekerülése után „x” idővel egyszer csak megjelenik egy szívószájjal, lábbal, uszonnyal, emberi szemekkel, hatalmas, erőteljes kapaszkodó farokkal „rendelkező” szörny, és szemtanúk előtt, csak lazán lóg az egyik híd korlátjáról...
Szárazon, vízen egyaránt vígan futkos, és hatalmas étvágya van a testéhez képest!
Persze, sziesztája után nagy unalmában lekászálódik, és unalmában elkezdi hatalmas lendülettel enni az embereket...
Ám a parton álló kis étkezde, Hie-Bong tulajdonos (Byun Hee-Bong) nagyon lusta, festett hajú, állandóan alvó fia, Gang-Doo (Song Kang-ho) hirtelen szembeszáll a szörnnyel...
De amíg megment egy fiatal lányt, az ő saját lányát elrabolja a szörny, és látják, hogy eltűnik vele a híd alatti alagút rendszerben...
Aztán persze bonyolódik a helyzet, beszáll a kormány is, a parton lévőket karanténba zárják, és az amerikaiaktól kölcsönkérnek egy szuper gépet, a Sárga Ügynököt, ami minden fertőző organizmust kiírt!
Beszáll a család is, az eltűnt Hyun-Seo (Ko Ah-Sung) kereséséért...
Nam-Il (Park Hae-Il) és harmadik testvérük, a csinos bronzérmes íjászlány, Nam-Joo (Bae Doona) is...
De az apát megöli a szörny, így a gyerekekre marad a bosszú!
Ám nekem nagyon káoszos és pátoszos lett az egész!
Ide-oda csapkod a forgatókönyv, és a szörny is nagyon „érdekesen” viselkedik...
Szóval a film jól indul, de elveszti érdekességét, hitelességét, és egy jó 25-35 perccel hosszabb, mint kellene, legalábbis szerintem!
Sajnos a másik hibája a low budget forgatókönyv, és az ebből eredő igencsak gyenge és rosszul berendezett helyszínek és színészek...
Egynek elment, de nálam ez hamar felejtős lesz...
Ennyi!
Az IMDb-n 135 ezer vélemény után 7,1/10-es, a TMDB-n 2718 szavazat után 70%!
Nálam ez a mozi három csillag és 59%!
Gulyásleves marhalábszárból és mákos tészta, plusz csokiöntettel...
Édesség/kóma, pihenés...