Közösség

Vélemény:

77 Halálfutam

(2008)

Tucat-akció tudjuk, mégis cool

Arte Peritus   2024.09.30 22:07
4

Vagy tucatszor láttam, de nem tudom megunni, pedig nem egy mélyenszántó sztori nagyívű alakításokkal. Egy sima disztópikus tucatakciófilm, mégis több ennél, mivel sokszor újranézhető. A trükk egyrészt a szereplőkben van: Jason Statham és a szexi Natalie Martinez nagyot mennek, másrészt valahogy izgalmas a rendezés is a sok lepusztult látványelemmel. A helyszín egy börtönsziget, ahol az igazgatónő interneten is nézhető élet-halál autóversenyeket tart a rabokkal. Az emberek pedig bolondulnak az egészért, mert valódi élményt kapnak, lövöldözésekkel és sok halállal. A központi karakter Jensen Ames (Jason Statham), aki született autóversenyző, ám egyúttal igazáért és szabadulásáért küzdeni kész harcos is. A végeredmény egy nagyon pörgős sztori sok autós jelenettel, csipetnyi bunyóval és nagyon sok disztópikus látványelemmel. Nem tehetek róla, nekem bejön, pedig tudom, hogy igazából hatásvadász és gagyi. De jól tolják. Értékelésem így négy csillag, nem lehet kevesebb. Százalékban: 80% a maga műfajában.