2024.09.04 21:14 Kóborló Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Pocsék tévéfilmmé silányították az Anakonda harmadik felvonását

Ha már az elmúlt napokban úgy döntöttem, hogy újranézem az Anakonda-franchise filmjeit, akkor hát nem maradhatott ki a széria feketelevese (amely a 2008-as Anakodna 3. - Az ivadék, és az egy évre rá érkező Anakonda 4: Vérvonal volt). Emlékeim szerint anno annak idején ezt az „alkotást" is megpróbáltam megnézni, de akkora csalódás volt (főleg az előző részeihez képest), hogy akkor ez nem ment. Most sok-sok évre rá, felvérteztem magam, de még így is kis híján elaludtam rajta. De hogy mi történt az Anakonda franchise harmadik felvonására, hogy ennyire pocsék lett? Hát az, hogy egyből az amerikai Sci-fi Channel tévécsatornájára gyártották, amely nagyjából minőség terén megegyezik a The Asylum-filmek minőségével. Nézzük hát, hogy milyen is lett a film!

Tulajdonképpen sajnos nulla pozitívumot tudok felsorolni jelen filmünk esetében. Sajnos sem a forgatókönyvírói (Nicholas Davidoff és David C. Olson), sem pedig a rendező (Don E. FauntLeRoy) nem próbálta meg a viccesebb trash kategória felé terelni a produkciójukat, hanem meg akartak maradni azon a nyomvonalon, amit az előző két rész már kikövezett, csakhogy itt nem állt a rendelkezésükre se 45 millió dollár (ez volt az 1997-es Anakonda gyártási költsége), se pedig 20 millió dollár (ez pedig a második film költségvetése volt), így hát abból főztek, ami volt. Számomra kimondottan sokat mond az a tény, ha egy hollywoodi filmet valahol Bulgáriában, avagy Romániában készítik el, ugyanis ezen országokban hatalmas adókedvezményt kapnak a film készítéséhez. Egy másik nem túl pozitív dolog, ha a stáb úgy kezd bele a forgatásba, hogy kapásból két filmet is legyártanak egy adott szériához.

Pocsék tévéfilmmé silányították az Anakonda harmadik felvonását

Maga a film története legalább részben megpróbálja felvenni az Anakonda 2: A véres orchidea fonalát, de csak utalások terén. Ez úgy kiteszi a közel másfél órás játékidejének az első negyed óráját, majd ezután már nem is nagyon cicóztak túlontúl sok mindenen, merthogy ledegradálják a történetet egy egyszerű eszetlen óriáskígyó hajszává.

A filmbéli karaktereket két kategóriába sorolhatjuk, vannak a kígyóhajszoló zsoldosok, akiknek a karaktereik annyira ostobák, hogy kimerül a lövünk, és néha újratöltünk felállásban, míg a másik karaktercsoport, akiknek megpróbáltak a forgatókönyvírók valami súlyt is adni, de nem túl nagy sikerrel. Színészek terén kapunk egy David Hasselhoffot, aki annyira kemény, hogy csak fogtam a fejem rajta, továbbá kapunk egy másik nevesebb színészt is, John Rhys-Davies személyében, de az ő játékideje minimálisra van véve, és hogy a szebbik nem se maradjon ki eme produkcióból, itt van nekünk e célra Crystal Allen személye, akit viszont bántóan egydimenziósra írtak meg a forgatókönyvírók. Ezáltal pedig színészi teljesítményekről erős túlzás lenne beszélni eme film esetében.

És hogy látványban mit is kapunk a közel másfél órában? Na, az bőven kimeríti a trash-faktort, ugyanis pocséknál pocsékabb óriáskígyó megjelenítéseket, gyenge digitális trükkökkel megalkotott véres elhalálozásokat, és körülbelül ennyi. Mindezek mellett hiába lett elég pörgős a film játékmenete, ha egyszerűen rossz nézni azt, ami a képernyőn zajlik.

Az Anakonda 3. - Az ivadék egy pocsék film lett, ami beverte az Anakonda-franchise koporsójába az első szöget, így ajánlani szinte senkinek sem merném.

akció | horror | kaland | sci-fi | thriller

Egy titkos európai kutatóbázison óriáskígyókon végeznek kísérleteket. Mikor a befektetõ (John Rhys-Davies) követelésének engedve átlépik a józan ész határait, a kiéhezett... több»

0