Közösség

Vélemény:

 

72 A győztes gól

(2023)

7/10 Laza sportvígjáték

 
Ahoj poplacsek   2024.03.19 23:39
1

A film mindent tud, ami egy nem mindent elsöprő, de felhőtlen szórakozáshoz kell. A rendező, Taika Waititi ha nem is a legcsúcsabb művét tette ezúttal az asztalra, de azért jó munkát végzett. Jó volt a polinéz isten háta mögötti témaválasztás is, és Michael Fassbender is hozta a tőle már megszokott színvonalat.
Az elején nem mondták be, hogy megtörtént eseményeken alapul, de elég hamar rá lehetett jönni, mert Fassbender olyan hajszínnel és frizurával, valamint kezdetben olyan szakállal jelent meg, amilyet rendező magától nem kényszerítene rá szegény, jobb sorsra érdemes színészre. Aki egyébként rémisztően le van fogyva éppen, de ez csak mellékes megfigyelés.
A vége kicsit hamar csengett le, számítottam valami hosszabb kifutásra, de nem hagyott hiányérzetet. Nem egy komplex alkotás, de kellően jó, hogy senkinek se kelljen sajnálni a ráfordított idejét. Nézzétek bátran.
A 18-as korhatár-besoroláson kiégtem. Ez komoly, hogy itt tartunk? A focicsapat egyik tagja transznemű volt, nem valami netflixes kvóta megfontolásból, hanem mert ez egy megtörtént alapú film, és a valóságban is volt ott egy ilyen játékos. Miközben a kormányunkra teljesen ráégett a szerteágazó pedofilbotrány, ami mindenütt sötét szálakkal szövi át, itt most aztán jól megvédték a fiatalokat. Mi is lenne a világból, ha meglátnának egy ilyen embert, amilyen a valóságban is mindenütt létezik?