Soha nem néztem még bűnügyi animét, de ennél aligha lehet jobb. Sok jó karakter van benne, pl.: Light, Ryuk, L, stb. Nagyon jó filozófiai témája van, emellett azok a trükkök (például a Halállista elrejtése), melyeket Light alkalmaz nagyon jól ki vannak találva. Az én kedvenc karakterem L, egy tipikus (anime)zseni, számos ikonikus tulajdonsággal, sajnálom, hogy ilyen hamar legyőzte őt Light, még elnézegettem volna a kettejük közötti küzdelmet. A másik kedvencem (meglepő módon) Light. Nagyon tetszik, hogy egy alapvetően intelligens és ravasz ember, de időnként (az egész sorozatban összesen háromszor) elveszti a fejét.
Az anime hangulata olyan, mint egy '80-as, '90-es évek retró animéinek. Hatalmas felfrissülés volt régi animét nézni, miután félbehagytam a Jujutsu Kaisent. Nagyon eredeti a történet, a középpontban álló Halállista és a szituációk zöme is. A lezárás kicsit hirtelen történt, de nagyon drámai lett, a legtöbb ilyen helyzettel szemben itt nem mutatták be, mi történik a főszereplő halála után.
Fájdalmas, hogy Kínában és Oroszországban betiltották ezt a mesterművet, szerintem számos sokkolóbb film van.
Soha nem néztem még bűnügyi animét, de ennél aligha lehet jobb. Sok jó karakter van benne, pl.: Light, Ryuk, L, stb. Nagyon jó filozófiai témája van, emellett azok a trükkök (például a Halállista elrejtése), melyeket Light alkalmaz nagyon jól ki vannak találva. Az én kedvenc karakterem L, egy tipikus (anime)zseni, számos ikonikus tulajdonsággal, sajnálom, hogy ilyen hamar legyőzte őt Light, még elnézegettem volna a kettejük közötti küzdelmet. A másik kedvencem (meglepő módon) Light. Nagyon tetszik, hogy egy alapvetően intelligens és ravasz ember, de időnként (az egész sorozatban összesen háromszor) elveszti a fejét. Az anime hangulata olyan, mint egy '80-as, '90-es évek retró animéinek. Hatalmas felfrissülés volt régi animét nézni, miután félbehagytam a Jujutsu Kaisent. Nagyon eredeti a történet, a középpontban álló Halállista és a szituációk zöme is. A lezárás kicsit hirtelen történt, de nagyon drámai lett, a legtöbb ilyen helyzettel szemben itt nem mutatták be, mi történik a főszereplő halála után. Fájdalmas, hogy Kínában és Oroszországban betiltották ezt a mesterművet, szerintem számos sokkolóbb film van.