Közösség

Vélemény:

58 Borzalmak városa

(2024)

Gyerekek Stephen Kingben ennyi van, ezt viszont jól kidolgozta a film.

Piczil Zsolt   2024.10.07 16:30
1

Végigpörgettem a 79'-es változatot a maga 3 órájával, és az sem egy világmegváltó cucc. Egyébként láttam a Ragyogást többfajta változatban, a Lagorileket, a Végítéletet, meg még ki tudja, hány King adaptációt, de nincs köztük számomra világklasszis. Gyerekek, ebben a témában ennyi van, "könyvben jobb". Sőt, ha van ilyen kategória, King valószínűleg csak könyvben lehet jó. Normál történetnek túl dark mindegyik, klasszikus darknak meg túl kommersz. El lehet távolodni az eredetitől, de akkor meg tulajdonképpen senkinek nem fog tetszeni, mint pl. A Setét Torony. Ezért én nem várok sokat a történettől, így ez a film simán megugrotta a lécet. Nálam azért is 5/5 a film, mert nem húzták el. Sajnos egy kicsit így meg túl felületes lett, de még mindig így nézem újra meg jókedvvel, minthogy szenvedjek egy könyvhű, unalmasabb átirattal. Van benne néhány nagyon jó kamerabeállás és kompozíció, nekem nem is kell több. A feleségem letette a nagyesküt, a vámpírgyilkos Rambo kisiskolás méretben regényhű, úgyhogy inkább nem is említem meg, mint problémát. Jó film ez, hatására kedvem támadt valamilyen misztikus, nyomozós társasjátékot játszani.