Közösség

Vélemény:

64 Zuhanás

(2022)

Hatalmas csalódás

Tonyka   2022.09.20 19:39
1

Nagyon betalált a bemutató. Egyrészt nem bírom a szabad magasságot, tehát azt, ha nincs korlát, vagy üveg, vagy bármi. Azonnal megizzad a tenyerem, sőt, még a nézésétől is. Elég ehhez látnom a YouTube-on darun lógó, felhőkarcoló tetején szaltózó embereket. Tulajdonképpen a film eleje egészen jó. A felmászás kellően szédítő, és feszült. Még a lelki vívódás, és dráma is rendben van. Minden adott volt, hogy izguljunk egy jót. Aztán felfelé mászás közben valahogy minden elveszett. Azon kaptam magam, hogy unatkozom, egykedvűen bámultam a logikátlanabbnál logikátlanabb próbálkozásokat. 15-20 percet simán lecsíphettek volna a játékidőből. Ennek a dinamika látja a kárát főképpen, indokolatlanul lassítva a cselekményt. Az úgynevezett csavarra kifejezetten haragudtam. Nem szégyellték lenyúlni a 47 méter mélyen-ből. Remélem jól emlékszem, hogy abban volt ilyen csattanó. Lehet jó filmeket készíteni egy vagy két szereplővel, ingerszegény környezetben, de ez ennek az alkotásnak nem sikerült. A jó kezdés ellenére középszerűvé silányodik, azt is csak alulról súrolva. A fényképezés ad némi kárpótlást, a CGI létra leomlást leszámítva, van azért pár pazar képkocka.