Könyörgöm, hát hányszor láttam már ezeket a „szörnyeket?”
A Sziklák szemétől a Barlang torz lényein keresztül a Halálos kitérő gnóm családján végigfutva az Éber erdőig.
Belső szaporulat, deformitás, meztelenség, ápolatlanság, emberhús-evés.
Tehát?
Miért is lenne valami új benne?
De azért fussuk át.
Fekete csajszi, Tess (Georgina Campbell) Detroit külvárosába foglal helyet egy szállásadó cégnél.
De hoppá, a lakás már foglalt, hiszen egy dadogós, zavarban lévő srác már ott hepázik.
Kees (Bill Skarsgård) végül is megosztja a kis hölggyel a szállást, de éjjel rosszul alszik, és ráadásul reggelre eltűnik a pince hihetetlen folytatásában.
Igaz, ezt először Tess fedezi fel, de végül is Kees úriemberként lemegy egy kicsit nyomozni!
Aztán ahogy Tess utána megy, a szeme láttára egy gnóm szétveri Kees fejét valahol lent a mélyben.
Snitt!
AJ Gilbride (Justin Long), egy idegesítő kis senki színész megprütykölte a kolleganőjét, és épp kocsikázik, mikor ügynökei közlik vele a rossz hírt, hogy a csaj éppen feljelentette!
Természetesen a ház, ahol a két fiatal eltűnt, az övé, és odautazik, eladni a többi ingatlanját, hogy a perre összeszedjen valami kis pénzt.
A folytatás?
Hát nézd meg, ha van felesleges kb. 100 perced az életedből!
Keresztem a pozitívumokat, de semmi.
Zach Cregger ezt eltolta. Ja bocsi, hazudtam, a zene zseniális volt, Anna Drubich keményen odatette, és ez tényleg nagyon ütős volt.
Bill Skarsgård itt is megmutatta, hogy ő tehetséges, és rajta semmi sem múlt!
Gnóm család, morbid humor, erős bénázások, klisék, ki nem kényszerített bakik, és logikátlanságok.
Most soroljak fel csípőből 20-30 filmet, amik lehet, hogy 20-40 éve készültek, de százszor ötletesebbek, félelmetesebbek?
Inkább nem, tessék keresgetni!
A szint egyre lejjebb van, ez tény.
De nem adom fel, keresgetek tovább!

66 Barbár (2022)
Egy fiatal nő állásinterjúra érkezik a városba. Késő este érkezik meg az apartmanhoz, amit tévedésből duplán foglalták le, egy idegen férfi lakik ott. A nő megérzése... több»
Szereplők: Bill Skarsgård, Justin Long, Kate Bosworth, Richard Brake, Sara Paxton
Én teljesen egyet értek veled.Nekem ebben nem volt semmi félelmetes, a \"szörny\" láttán csak a gyomrom fordult fel kissé, és hihetetlenné/hiteltelenné tette a sztorit.Ettől még a Halálos kitérő első része is jobb volt számomra.Pedig ott is voltak ritka undorító jelenetek.Egyedül Bill Skarsgård szereplése volt nyerő, és esetleg a helyszínválasztás, lejátszott mindenkit.