2024.07.09 23:56 kabel Olvasottság: 284x
0

Agresszívan középszerű

Shyamalan leánytól nem vártam túl jó filmet, így már azt erénynek tartom, hogy nem aludtam be teljesen ezen a mozin. A film egy teljesen közepes, sematikus horror, mely érdekesen indul, de elég hamar átmegy totál ostobaságba és lezárása olyan fájdalmasan gagyi, hogy azon gondolkozom érdemel-e három csillagot ez egyáltalán.

Dakota Fanning sajnos nem elég jó színésznő, hogy egymaga elvigye a hátán a sztorit, és a többi karakter is inkább olyan, mintha az utcáról rugdosták volna be őket a díszletre. A forgatókönyv kimondottan rossz volt, karakterek sokszor megálltak, és kb. a kamerába nézve lenyomtak egy paragrafusnyi expozíciót a torkunkon, gondolom, a rendező képtelen volt organikusabb dialógusokat a színészek szájába tenni. Ez azért kimondottan vicces, mert kétszer is olyan dolgokat mondanak nagyon hosszan, amit a néző már rég kitalált, mert egy korábbi jelenetben már megmutatták.

Agresszívan középszerű

A sztori tipikus thriller, adott egy fura szituáció, furcsa szabályokkal, és sokáig sötétben tartott szörnyekkel egy elhagyott helyen. Nagyon kíváncsi voltam, hogy fogja a film elmagyarázni ezt a sok dolgot, de persze erre várhattam. A film megoldása sokkal bugyutább volt, mint a teóriák, amiket gondolkoztam, és semmi logikai értelme sem volt az egésznek. Még 3-4 verziót kellett volna írni ebből a szkriptből, hogy hihető dolog legyen. Egy thrillernél ez sokat számít, hisz ezen függ a film feszültsége és a horror mibenléte. Még az is jobb lett volna, ha el sem magyarázzák a dolgokat az erőltetett magyarázós jelenetekben.

A szomorú az, hogy egy tök izgalmas alapkoncepció volt ez. A megfigyelés, másolás, és testcsere remek talaj egy horrorra, de a film mintha az ellentétes irányból közelítené meg az egészet, és ahelyett, hogy elrejtené a csavart, kb. annak bemutatásával kezdi.

64 A figyelők  (2024)

fantasy | horror | misztikus

Láthatatlanok, mégis tanúi mindennek. Valahol Írország nyugati tágas vidékein Mina (Dakota Fanning alakításában) egy hatalmas, alig feltérképezett erdőben ragad. Lerobbant... több»

0