Nem sokon múlt, hogy jóval korábban látni fogom, de volt egy megérzésem, hogy érdemes kihagyni. Most a MAX-nak köszönhetően megnéztem. Dakota Fanning sosem volt a szívem csücske, kivéve kislányként (A tűzben edzett férfi). Sajnos ebben sem győzött meg, kivéve azt az állandó ijedt tekintetét, ezért a szereplők között még így is ő volt a legjobb, na meg a papagáj. Legalább a főszereplő nem sikítozik mindig, mint a legtöbb hasonló filmben, de csinál néhány értelmetlen dolgot, ezért klisés lesz a film mindenki részéről.
A sztoriban amúgy nem az a para, hogy vannak a „figyelők”, hanem egy ideig nem tudod, hogy kik ők és milyen célból csinálják ezt a realityt abban a bunkerben, de közben megy lámpafénynél televízióban a reality, egy olyan helyen, ahol elvileg még áram sincsen, nem még telekommunikáció. Majd később olyan fordulatot kapunk, hogy a megfigyeltek figyelik a figyelőket, de így még nem unatkoztam mostanság egy filmen. Néhány elem az elején A falu c. filmre emlékeztetett, de ég és föld a két film között a különbség.
A forgatási helyszín és a zene tetszett, de írországi kirándulás előtt nem nézném meg. A mitikus szál a végén nem lett volna annyira rossz, és a befejezés idejére sikerült egésszé válnia, de a cselekmény 3/4-e borzalom volt. Lesz egy csavar, de nem tudja kompenzálni a komplett történetet. Pedig ebből többet is ki lehetett volna hozni.
4/10.
Nem sokon múlt, hogy jóval korábban látni fogom, de volt egy megérzésem, hogy érdemes kihagyni. Most a MAX-nak köszönhetően megnéztem. Dakota Fanning sosem volt a szívem csücske, kivéve kislányként (A tűzben edzett férfi). Sajnos ebben sem győzött meg, kivéve azt az állandó ijedt tekintetét, ezért a szereplők között még így is ő volt a legjobb, na meg a papagáj. Legalább a főszereplő nem sikítozik mindig, mint a legtöbb hasonló filmben, de csinál néhány értelmetlen dolgot, ezért klisés lesz a film mindenki részéről. A sztoriban amúgy nem az a para, hogy vannak a „figyelők”, hanem egy ideig nem tudod, hogy kik ők és milyen célból csinálják ezt a realityt abban a bunkerben, de közben megy lámpafénynél televízióban a reality, egy olyan helyen, ahol elvileg még áram sincsen, nem még telekommunikáció. Majd később olyan fordulatot kapunk, hogy a megfigyeltek figyelik a figyelőket, de így még nem unatkoztam mostanság egy filmen. Néhány elem az elején A falu c. filmre emlékeztetett, de ég és föld a két film között a különbség. A forgatási helyszín és a zene tetszett, de írországi kirándulás előtt nem nézném meg. A mitikus szál a végén nem lett volna annyira rossz, és a befejezés idejére sikerült egésszé válnia, de a cselekmény 3/4-e borzalom volt. Lesz egy csavar, de nem tudja kompenzálni a komplett történetet. Pedig ebből többet is ki lehetett volna hozni. 4/10.