2023.11.17 12:00 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: 2820x
3

Ismét egy golyóálló katona

Kicsit eltúlzott volt a sok kegyetlenkedés száz percben. Ebben a filmben minden borzalmat bemutatnak, amit az emberek elkövethetnek egymással. Volt itt: mérgezés, szúrás, lövés, akasztás, erőszak, verés stb. Sok volt és felesleges.

Nem lett izgalmasabb a film ettől, inkább undor fogott el. Nem kétlem, hogy az életben is ennyire kifordultak magukból a harcban elgyötört katonák, de mégis, sok. Aztán egy idő után már nem érzünk semmit, csak szeretnénk, ha minél előbb vége lenne a filmnek. Németországban, Sonnebergben egy kicsi faluban vagyunk a háború végnapjaiban, ahol a német katonák az elüldözött lakosság házaiban élelmet és aranyat keresnek.

Ismét egy golyóálló katona

Egy katona, Heinrich (Robert Maaser), akinek elege lett a háborúból, dezertál, és emiatt felakasztják a saját bajtársai. Egy falubéli nő, Elsa (Marie Hacke) talál rá, aki hazaviszi és ápolja. És íme, csoda történik! A felakasztott, fásult, meggyötört katona egyszer csak egy kisimult arcú, divatosan borostás (pont, amit a nők szeretnek) fess férfi lesz, akinek még a sérója is be van lőve. Készen áll ismét a harcra! Elsa szintén a közelharc nagymestere, mindenkit megver, aki a közelébe jön, és persze magától értetődik, hogy ért a páncélökölhöz is. Ebben nem is mertünk kételkedni! Ez egy gyümölcsöző kapcsolat kezdete. Fáradhatatlan ez a páros. Aztán az igazi nagy összecsapásra a falubéli templomban kerül sor, ahol Heinrich és Elsa visszaver minden támadást. Starnfeld (Alexander Scheer), aki egy kegyetlen Obersturmbannführert játszik, szintén golyóálló, és eleinte nem tudtam, hogy miért látjuk állandóan a hátát. Aztán erre is fény derül, de előbb is mutathatták volna, mert a sok vérontás után már meg sem lepődtünk volna, hogy a fél arca hiányzik. Igazából nem köti le a nézőt a történet, monotonná válik, és a sok erőszakos cselekmény megfekszi a gyomrunkat. A zene egyáltalán nem passzol a történethez. Néha westernes beütése van, és itt-ott pár dallam ismerős volt. A Volt egyszer egy Vadnyugat filmzenéjét véltem felfedezni egy-két hangban. Peter Thorwarth rendezőnek és Stefan Barth forgatókönyvírónak egy kicsit meglódult a fantáziája, csak rossz irányba. Nézhetetlen a film, de ez az én véleményem.

akció | dráma | háborús

A második világháború végén egy német katona eltűnt lánya, míg egy SS-csapat egy zsidó kincs nyomába ered. több»

3