2024.06.22 17:51 Juki-onna Olvasottság: 814x
0

Az első napon hiszed, hogy kijutsz, a második napon vizet és élelmet keresel, a harmadik nap után megőrülsz

Mennyire könnyű meghozni egy rossz döntést, ami után akár az egész életünket meghatározza? Ausztrália őserdei! Micsoda pazar látvány lehet! Talán még az ember keze által érintetlen területek is vannak a mai napig. Remélem! Öt nő, akik csapatépítő tréningen vagy mi a frászkarikán vesznek részt egy túra során, furcsán kezdenek viselkedni. Öt nő összezárva egy túrán? (A forgatókönyvíró: Robert Connolly nagyon jól tudta, ha egyneműeket helyez egy térbe, ott előbb-utóbb baj lesz. Ez olyan fajfenntartás cucc.) Semmi jó nem sül ki abból, ha ennyi nő össze van zárva napokra.

(Ezekről a csapatépítő tréningekről nincsenek jó emlékeim. Marhaság az egész! Én legalábbis annak tartom!) Eleinte még reményteli és felemelő a film aláfestő zenéje, és hisszük, hogy minden jóra fordul, de szembesülünk a túlélők gyanús sebhelyeikkel, néma tanúkkal és az egész már nem egy boldog kirándulás. A fim atmoszférája egyre feszültebb, és a három szálon indult cselekmény lassan kezd összeforrni, és egyszer csak minden bonyolulttá és félelmetessé válik. A zenei aláfestés (Peter Raeburn) is megváltozik.

Az első napon hiszed, hogy kijutsz, a második napon vizet és élelmet keresel, a harmadik nap után megőrülsz

Kicsit félelmetesebb és feszültebb lesz, ezzel növelve a film drámai hatását. Nem sugározza a pozitív végkifejletet, inkább belesodródunk egy zavaros és nyomasztó történetbe. Az öt nőből lesz egy áldozat, és lesz egy elkövető, aki nem érzi a tettének a súlyát. Eric Banát, a főszereplőt szeretem, jó embernek tűnik, és mondhatom, hogy jó színész is, bár nem láttam tőle kiemelkedő alakítást. Elvagyunk egymással, és ez így van jól. Ha egy nyugtalanító krimire vágyunk, akkor vágjunk bele! Érdekes, hogy egy magyar hangzású név is felbukkan mint sorozatgyilkos: Kovac. (De ez csak az én feltételezésem.) Nyomoztam utána, de nem igazán találtam nyomokat.) Hideg és rideg a film témája, és ez teszi igazán egyedivé. Remek a vágás és a rendezés. Köszönhetjük: Robert Connolly rendezőnek! (Kiemelkedő alakításokat ne keressünk a filmben! A mellékszereplők [Anna Torv, Deborra-Lee Furness, Richard Roxburgh, Jacqueline McKenzie, Sisi Stringer, Robin McLeavy] azt adták, amit tudtak!) Egy próbát megér a film szerintem! Jó szórakozást!

krimi | misztikus | thriller

Öt nő vesz részt egy túrázó elvonuláson, de csak négyen térnek vissza. Aaron Falk és Carmen Cooper szövetségi ügynökök elindulnak a hegyekbe, abban a reményben, hogy még... több»

0