2024.07.02 15:09 Kóborló Olvasottság: <100x
1

Az eddigi leggyengébb ausztrál horrorfilm

Mindig is nagy rajongója voltam az ausztrál horrorfilm-gyártásnak, ugyanis már a legtöbb produkció esetében maga a helyszín képes elvinni a filmet a hátán. Viszont nem jelen filmünk esetében, mert ha jól emlékszem, az eddig e kategóriába sorolható produkciókra közepesnél rosszabb osztályzatot még nem kellet adnom, ez idáig. Lássuk hát, hogy mi is mehetett ennyire félre a 2022-es Carnifex című film esetében!

Tulajdonképpen szinte majdnem minden, de kezdeném az elején. Talán még azt mondanám, hogy a történeti elképzelés szerint, még akár képes is lett volna megállni a helyét, de sajnos amikor a film ötletéhez szükséges lett volna egy jó, avagy elfogadható forgatókönyv elkészítése, hát azt bizony Shanti Gudgeonnak nem igazán sikerült jól kieszközölnie. Ugyanis a drága forgatókönyvíró akkora logikai hibákat vétett, hogy azon még én is csak pislogtam. Továbbá a forgatókönyvírónak azt a nem túl nagy bravúrt sem igazán sikerült meglépnie, hogy legalább ha csak egy maréknyi filmbéli karakterrel dolgozik a történet, akkor legalább azok érdekesek legyenek. Sajnos nem, de tovább is megyek e téren, nemhogy nem voltak érdekesek, de annál inkább idegesítőek. Ugyanis egyes filmbéli jelenetekhez való hozzáállásuk már szinte a nevetség tárgyát súrolták nálam, ezáltal pedig jómagam egy röpke percre sem tudtam izgulni értük. Persze egyből mondhatnánk erre azt is, hogy hát azért a filmre leszerződtetett színészek sem igazán tették oda magukat, de ezzel nem feltétlenül értek egyet, ugyanis némi jellegű színészi alakítás azért megtalálható a filmben (tulajdonképpen nálam ez mentette meg az egy csillagtól jelen produkciónkat).

Az eddigi leggyengébb ausztrál horrorfilm

Mint fentebb említettem, a film történetét nem tartottam volna rossznak, ugyanis eme elképzeléseim szerint, a film rendezőjének, Sean Lahiffnek meglettek volna az eszközei arra, hogy némileg elfogadhatóbbá tegye a film forgatókönyve által okozott hibákat. Ehhez tulajdonképpen csak két dolgot kellett volna megtennie, avagy megteremtenie (de legalább egyet ezek közül mindenképp), miszerint vagy ment volna rá a brutalitásra, és a gore jelenetekkel próbáljon meg a horror műfaja felé evickélni, vagy esetleg minél nagyon feszültséget teremteni a filmjéhez. Sajnos egyik sem igazán sikerült, emiatt pedig a Carnifex című filmet nagyon könnyen felejtjük majd el.

Ez alól talán csak a filmben látható lény kivitelezése az, ami mégsem fogja szinte azonnal törölni az emlékeimből jelen produkciónkat, de sajnos ez sem a pozitív értelemben íróm. Értem én, hogy valószínűleg nem sok pénz állt a házhoz a film elkészítésére, de ilyen pocsék CGI technikával leginkább a trash kategóriában szoktam találkozni. Ráadásul a film befejezése az én szememben önmaga paródiájává válik a kész produkció.

Mindent egybevéve voltak elvárásaim jelen filmünkkel szemben, de amit végül kaptam, azt csak a legnagyobb jóindulattal merem a két csillagos tartományba sorolni. Ausztrál horrorfilm rajongók, messzire kerüljék!

51 Carnifex  (2022)

horror | thriller

Egy feltörekvő dokumentumfilmes és két természetvédő, akik a bozóttüzek miatt elűzött állatok tanulmányozására indulnak az Outbackbe, itt azonban egy félelmetes új fajt... több»

1