A választások elé időzített, nyilvánvalóan politikai megrendelésre készült film jobb lett annál, mint amit reméltem tőle. Nálunk ennek ellenére nagy kasszasikert nem fog aratni, körülbelül 6-8-an voltunk a moziban.
A történet a vén narcisztikus pszichopatának a politikai karrierje előtti időszakára fókuszál, és ott is Trump egykori ügyvédjének és a magát építő ingatlanos üzletembernek a sajátos kapcsolatát helyezi a középpontba. Sebastian Stan jól eltanulta a szájcsücsörítést meg 1-2 jellemző gesztikulációt, egész hitelesen alakítja a karaktert.
Nagy felfedezésekkel nem leszünk gazdagabbak, nincsenek nagy leleplezések, nem mutatkoznak eddig feltáratlan fehér foltok a bukott elnök életrajzán. A cselekmény két órán át gyakorlatilag kiegyensúlyozottan és meglepetésektől mentesen zajlik, néha kénytelen voltam az órámra pillantgatni az unalmasabb pillanatokban. Igazából az megy, amit eddig is tudtunk, csak itt az ügyvéddel kialakult kapcsolaton keresztül nézhetjük meg, hogy mennyire magasról tett Trump bárkire a környezetéből, mennyire könnyen árulta el azokat, akiknek korábban a segítségére szorult, és milyen lazán tette magáévá az értékrendjüket úgy, hogy utólag úgy emlékezett, hogy azok mindig is az ő sajátjai voltak.
Egyszer érdekes volt megnézni, de ha most még egyszer végig kellene csinálnom, akkor világgá mennék, ahhoz azért eléggé elnyújtottnak és helyenként unalmasnak találtam. Inkább az amerikai nézők számára fontos filmről van szó, persze nyilván nekünk se mindegy, hogy hogy szavaznak néhány hét múlva.

dráma | életrajzi | történelmi
A fiatal New York-i milliomos-örökös Donald Trump (Sebastian Stan) a hatalom megszállottja. De ahhoz, hogy egyáltalán bármit is elérjen, embereken kell átgázolnia. Többek között... több»
Szereplők: Sebastian Stan, Paul Dano, Jeremy Strong, Maria Bakalova, Martin Donovan