Vélemény:

75 Keleti oldal, nyugati oldal

(1949)

Keleti oldal, nyugati oldal

Berto49   2017.06.05 16:33
0

Velem egyidős családi melodráma. Az értékelésem alapja a film női szereplőinek minőségi játéka. Barbara Stanwyck sok filmben bizonyította kiválóságát, különleges, de mégis nőies orgánuma ritkaság. Ava Gardner káprázatos szépsége, sudár alakja megdobogtatja a nézők szívét. Számomra szinte érthetetlen, hogy ilyen adottságokkal miért lett az alkohol rabjává. Rossz házasságai (a leghosszabb - becenevén Frankie boy-jal, vagyis Frank Sinatra-val) biztos, hogy hozzájárult egyéni tragédiájához. Ebben a filmben a csábító asszonyt játszotta, bűvköréből Bran (James Mason) nem tudott kitörni. Mellékszereplőként látható a három év múlva forgatandó „Ének az esőben” táncosnőjeként szereplő Cyd Charisse. Nem tudom miért, nekem a pozitív férfi főszereplő, Van Heflin ellenszenves volt, pedig sok jót lehet olvasni róla. Talán nem kellett volna olyan szuper nyomozói képességgel felruházni, mert Sherlock Holmes-ként rögtön rájön a gyilkos személyére, aki nem más, mint az „Empire State”-nek csúfolt szőkeség, aki egyébként engem a fiatal Tordai Terire emlékeztetett.