Vélemény:

78 Bosszúállók: Ultron kora

(2015)

Jó történet, gyengébb kivitelezés

Harper   2024.08.28 10:17
1

Életkorom és hivatásom dacára régóta imádom a Marveleket (gyakorlatilag a 2008-as Vasember megjelenésétől kezdődően – akkortól lettem a franchise nagy rajongója). A Bosszúállók tetralógia pedig külön is kedvencem. Ha a négy részt vizsgálom, nagyon nehezen tudok sorrendet kialakítani, mert mindegyik más miatt jó. Az Ultron korának az alapkoncepciója tetszik: Tony Stark alkot egy szuperintelligenciát, hogy az folyamatosan védelmezze a Földet. Segíti őt ebben Jarvis és Dr. Banner, de mire megalkotják Ultront, az önállósítja magát, robottestet ölt, és elhatározza a Bosszúállók kiirtását. Szerintem ha az emberiség egyszer valóban létrehoz egy Ultron-szintű entitást, akkor nagy veszélybe sodorja önmagát. Ennek egyébként most, 2024-ben nagyon is a küszöbén állunk, ezért tartom az Ultron korát az egyik leginkább realisztikus sztorinak a tetralógián belül. Ugyanakkor a kivitelezés néhol nem annyira profi, és nekem nem jött be a végén az a jelenet, ahol felemelkedik a város egész a légkör legfelső részeibe. Itt a legfiatalabbak a szereplők, Wanda ekkor kerül a Bosszúállók közé, és itt a legcsinosabb Natasha Romanoff (Scarlett Johansson).