Nemrégen úgy döntöttem, hogy belevetem magam a 80-as évek horror mozifilmjei előszöri, vagy ismételt megtekintésébe. Így elérkeztem ehhez a Charles Band-filmhez, aminek a forgatókönyvét Alan J. Adler írta...
De legnagyobb sajnálatomra azt kell hogy mondjam, ez a film gyengére és unalmasra sikerült, valahogy nem találtak rá a megfelelő tempóra, lendületre, és így nem kerekedett ki valamilyen nagy klasszikus a filmből.
Hihetetlenül gyengék a POV-ok, az éjszakai felvételeket a „szörnyekről” nem is látjuk szinte, ami elég nagy szégyen az operatőrre, Andrew W. Friendre nézve, és a maszkok is kissé röhejesre sikerültek, ez pedig nem dicséri a maszkmestert, Douglas J. White-ot...
A nagy sötétség miatt a feszültségfaktor sem érezhető, és így a horrorjelleg kissé értelmetlennek tűnik!
Aminek viszont nagyon örülök, az a démonikus, sötét és lélekromboló taktusokkal ható zene, amit Richard Band szerzett, tényleg egy polccal feljebb helyezi a mozit!
Éppenséggel nem lenne rossz a története, de a kivitelezése sajnos hagy kívánnivalót maga után!
DelGatto (Robert Glaudini), a varázsló szerelmes Aaron (Robert Ginty) feleségébe, Anna-ba, és egyik este meg is babonázza. Ám Aaron megtalálja feleségét, és összecsap DelGattóval, majd a küzdelemben véletlenül leszúrja a saját szépséges feleségét, aki azonnal meghal...
DelGatto megátkozza Aaront, hogy örökké éljen, és minden éjjel öljön, csak úgy tudjon szörny alakban táplálkozni...
Majd ugrunk egy jó 80 évet az időben!
És az igazi izgalmak még csak most kezdődnek!
Stílusa számomra inkább egy misztikus horror, bár igazán horrorisztikus elem azért nem volt benne túl sok...
Nézhető, de nem emlékezetes...
Az IMDb-n 663 véleményezés után 3,8/10-es, a TMDB-n 16 szavazatot követően 45%!
Nálam pedig három csillag és 41%!
Citromos és puncs fagylalt, természetesen házilag...
Azért este egy finom gyömbér serital majd lecsúszik!
Egyértelműen a kedvenc fotelemben!

40 The Alchemist (1983)
Egy fiatal férfit egy nagy hatalmú varázsló egy életre szóló átokkal sújt. Így nem is lehet más célja, mint elpusztítani a varázslót, de még előtte levetetni az átkot. több»
Szereplők: Robert Ginty, Lucinda Dooling, John Sanderford, Viola Kates Stimpson, Robert Glaudini