100 legjobb film az utóbbi évből
100 legsikeresebb film az utóbbi évből

Az egyik legnagyobb hatású maffiafilm az amerikai alvilág aranykorába kalauzol el minket, ahol Don Vito Corleone, egy bevándorló olasz család feje higgadt és keménykezű üzletemberként irányítja a

A Corleone család irányítása Michael Corleone kezébe kerül édesapja, Vito Corleone halála után. Michael újszerűen közelíti meg a maffia tevékenységét, igyekszik legalízálni bizonyos működési terület

A polgárháború idején a vadnyugaton játszódó történet főhősei ugyanazt szeretnék: pénzt. A Jó, aki fejvadászként keresi kenyerét, és a körözött bűnöző, a Csúf kiötölnek egy tervet, amivel pénzt

Kamaradarab egy döntés meghozataláról. A tizenkét esküdtnek egy egyszerűnek látszó gyilkosssági ügyben kell ítéletet hoznia. Az egyik esküdtben azonban felmerül a gyanú, hogy a vádlott bűnössége

Filmes listák

Netflix: Ezt az 5 klausztrofób sci-fi thrillert is látnod kell, ha bejött Az utolsó ház!

Bezárva egy házba, egy lakóépületbe vagy akár egyetlen kriogén kapszulába, miközben odakint – vagy éppen odabent – valami nagyon nincs rendben... A Netflix kínálatában több olyan sci-fi thriller is akad, amely abból teremti meg a feszültséget, hogy szereplőit fizikailag és információs értelemben is csapdába ejti. Ha bejött a frissen bemutatott Az utolsó ház, öt hasonlóan nyomasztó történetet is érdemes elővenni. Louis Leterrier új filmjében Greta Lee és Wagner Moura alakítják azt a házaspárt, amely két gyermekével együtt egyik pillanatról a másikra saját otthonában reked. Az ajtókat és ablakokat lehetetlen kinyitni, a telefon és az internet megszűnik működni, és hamar kiderül, hogy nem egy elszigetelt incidensről van szó: a szomszédok sem tudnak kijutni. Ami kezdetben megmagyarázhatatlan bezártság, az hosszú távú túlélési küzdelemmé válik, miközben a családnak élelmet és vizet kell beosztania, később pedig arra is ráébrednek, hogy az esővel együtt veszélyes lények jelennek meg odakint. Az utolsó ház tehát nem egyszerűen világvégefilm: a fenyegetés jelentős részét éppen az adja, hogy a szereplők hosszú ideig azt sem tudják, mi történt a világgal, és mi tartja őket fogva. Hasonló eszközökkel játszik a német A téglafal, ahol egy lakóház kijáratait rejtélyes fekete falak zárják el, az Oxigén pedig szinte végig egyetlen hermetikusan lezárt kapszulába szorítja főhősét. A Távol a világtól egy hétvégi házból figyeli végig a civilizáció fokozatos szétesését, a Madarak a dobozban szereplői olyan világban próbálnak életben maradni, ahol már egyetlen pillantás is végzetes lehet, míg az Ébrenlét azt képzeli el, mi történne, ha az emberiség egyszerűen elveszítené az alvás képességét. Ha tehát az Az utolsó házban leginkább a fokozódó bizonytalanság, az elszigeteltség és az a fajta sci-fi működött, amely hétköznapi embereket kényszerít egy felfoghatatlan helyzet túlélésére, a következő öt Netflix-film jó folytatása lehet az estének. A mafabos adatlapon a Netflix logóra kattintva közvetlenül elérheted a platform oldalát, ahol előfizetéssel már indíthatod is a lejátszást.   További friss hírekért és ajánlókért csak görgess lejjebb!

2026.08.10.

10 új film, amit látni kell augusztusban streamingen! (Netflix, HBO Max, Prime Video, SkyShowtime)

Az augusztusi streamingkínálatban ezúttal tényleg nehéz egyetlen műfajt kiemelni: a hónap során egymás után érkeznek a nagyszabású mozifilmek, díjszezonban jegyzett drámák, családi kalandok, animációk és egészen friss eredeti produkciók. Már augusztus elején befut az HBO Maxra a 28 évvel később – A csonttemplom, amely a kritikusok körében a franchise eddigi legjobb fogadtatású részévé vált. Ugyanezen a napon a Netflix jóval békésebb kalandra invitál a Paddington Peruban című filmmel, amelyben a Brown család ezúttal az Amazonas felé indul Lucy néni keresésére. Az animáció rajongói sem maradnak újdonság nélkül. A Netflix A masnis hős című filmje Osamu Tezuka 1953-as klasszikus mangáját, a Princess Knightot gondolja újra modern formában, míg a SkyShowtime-ra érkező Aang legendája: Az utolsó léghajlító közvetlenül a kultikus animációs sorozat történetét folytatja, és egyben az Avatar Studios első egész estés produkciója. A hónap második felében több, egészen eltérő hangulatú sztárfilm is érkezik Hugh Jackman és Kate Hudson a Neil Diamond-dalokat játszó valódi tribute-duó történetét elevenítik fel a Song Sung Blue című zenés életrajzi drámában; Sydney Sweeney pedig két nagyon különböző szerepben is feltűnik: az Americana különös bűnügyi történetében és a Christy című sportdrámában, amely Christy Martin bokszkarrierjét és magánéletének legsötétebb fejezeteit dolgozza fel. A Netflix Ne kívánj sok szerencsét! című filmje ezzel szemben egy kifejezetten személyes történetből született: a középiskolai musical főszerepére készülő Sophie életét édesanyja betegségének visszatérése forgatja fel, a Prime Video The Last Sunrise című romantikus drámája pedig egy krónikus beteg egyetemista mallorcai nyarát követi. Ezek mellett pedig ott van Chloé Zhao Hamnetje, ami William Shakespeare és Agnes Hathaway családjának gyászát állítja középpontba 11 éves fiuk elvesztése után. Mutatjuk azt a tíz filmet, amelyre augusztusban érdemes figyelni a Netflixen, az HBO Maxon, a Prime Videón és a SkyShowtime-on! A mafabos adatlapon a kiválasztott filmet vagy sorozatot adó csatorna logójára kattintva közvetlenül elérheted a platform oldalát, ahol előfizetéssel már indíthatod is a lejátszást.   További friss hírekért és ajánlókért csak görgess lejjebb!

2026.08.07.