Nő az udvaron

Nő az udvaron

The Woman in the Yard
Cikkek

Egy titokzatos nő többször megjelenik egy család udvarán, és gyakran hideglelős figyelmeztetéseket vagy nyugtalanító üzeneteket közvetít, így a lakóknak kérdéseket kell feltenniük a nő kilétéről, indítékairól és a potenciális veszélyről, amit számukra… Több

Forgatókönyvíró: Samuel Stefanak
Premier: 2025.03.27.
Forgalmazó: UIP-Duna Film
Danielle Deadwyler
Danielle Deadwyler

2025.06.21 Caravaggio1978

Azt majd elmeséli valaki, hogy voltaképp mi a lényege?

Abszolút nem horror, ilyen alacsony költségvetésű agymenés; fogalmam sincs, miről szólt.

2025.06.01 kabel

Get off my lawn!

Teljesen nézhető kis tucathorror. Egyszerű, olcsó, kevés színészes mű, tipikus családi trauma témakörben. Nagyjából kitalálható, mi történik itt, nagy meglepetésekre nem érdemes számítani. Annyit mondhatok csak, hogy ha nem bírod az idegesítő gyerekeket, akkor nincs értelme erre beülni, mert a forgatókönyv jelentős része abból áll, hogy anyuka ordít a rakoncátlan gyerekének. Most kicsit savazom a filmet, de az igazat megvallva teljesen oké volt. Megvolt a feszültség, megvoltak a jumpscare ijesztések, és a milliónyi fény-árnyék ijesztés. Amolyan komfortsztorinak mondanám ezt, mert kb. azzá vált a Blumhouse, de legalább most nem egy ijesztő medencéről forgattak filmet. Danielle Deadwyler meg tényleg komolyan vette a szerepét, és a semmi karakterét meglepően szépen tágította többdimenziós figurává, az elkeseredés és megbánás szépen megjelent az arcán, és ezzel már kimagaslik a film más, olcsó horrorfilmek közül. Nyilván, ha dönteni kell, hogy ezt vagy a Sinnerst vagy a Nosferatut nézd meg, akkor ejteném, de egy kedd estére jó kis mozi.

2025.04.16 Jocpappa

10/5

A szokásos, felejthető, egyszernézős komforthorror. A kedvenc műfajom. Az tetszett, hogy a film jó része világosban játszódik. Az viszont nem, hogy totál zavaros a történet, és ha az unalmas részekre nem figyelsz oda, nem is áll össze. Év végén találgatni fogom majd, hogy mi volt ez, és hogy tényleg láttam-e egyáltalán, de így szerda estére rendben volt.

2025.06.16 Tomipapi

Nem egy pörgős horror. Igazából nem is horror, hanem valami pszicho agymenés. Annak örültem, hogy a tudathasadásában fészkelődő nő végre átlépett a tükörországba, mert így egy második résznek is adtak lehetőséget. Persze a gyerekekkel való bánásmód nem volt túl szimpatikus. Gettó stílusúra formálta a filmet...

A forgatás 2024. április 26-án kezdődött, és ez volt az első nagyobb produkció, amelyet az athéni Athena Studiosban (Georgia állam) forgattak. További felvételek készültek a közeli Bostwickban is.Szerző: csd

A filmet a Blumhouse Productions, a Homegrown Pictures és az Ombra Films készítette, a forgalmazó a Universal Pictures.Szerző: csd