Veszettek

Veszettek

MadS
SaSa

Hivatalos tartalom

Egy tinédzser története, aki megáll a dílerénél, hogy kipróbáljon egy új drogot, mielőtt elindulna egy éjszakai buliba. Hazafelé felszed egy sérült nőt, és az éjszaka szürreális fordulatot vesz...

(Hupka Adrián)

Rendező: David Moreau
Forgatókönyvíró: David Moreau
Ország: Franciaország
Premier (HU): 2024.12.19. | Cinego (2025.03.13.) | Telekom TVGO (2025.03.13.)
Forgalmazó: ADS Service

2025.03.27 Silent Daddy

Igen, jó ez!

Alapjáraton fenntartásaim vannak a francia filmekkel kapcsolatban, de aki erre azt írja, hogy gyenge... Teljesen újszerű bemutatása a zombifeelingnek, óriásiak a vágások, zseniális a rendezés... Mi kell még? Sztorivonal nincs, de nincs is rá szükség, az egész egy kiragadott intervallum, amit tök jó átélni, ha megy valakinek.

2025.03.18 Bafam

Friss és üde film a zombi sztrádáról...

Friss és üde film a zombisztrádáról... Be kell, hogy valljam töredelmesen, nem igazán vagyok elragadtatva a horror műfajától, különös tekintettel arra a tényre, hogy a zombis filmekért sem rajongok annyira. ...de be kell, hogy valljam, ez a film lenyűgözött, magával ragadott az elejétől a végéig, az első perctől kezdve a vége és a teljes stáblista feliratáig. Mindjárt az első képkocka rabul ejt: egy öreg, nyitott tetejű Chevrolet Camaro Cabriolet száguld egy belőtt fiatal sráccal a lenyugvó nap utolsó fényénél, egy hatalmas MADS felirat alatt robog át, és elüt, majd felvesz egy szintén szintetikus, de ismeretlen drogtól belőtt lányt, aki megfertőzi a srácot. A jelenet alatt végig punk zene szól (be kell, hogy valljam, punk szimpatizáns vagyok), szóval nagyon bejött ez az első jelenet. Vártam a következő jelenetre, de az nem akart bekövetkezni, mert ha jól emlékszem, nem volt. Koncentráltam elég erőteljesen a film nézése közben, de az az érzésem támadt, mintha ezt a filmet egyvégtében forgatták volna le. Nem volt megszakítás, jelenetek közti áttűnés vagy hirtelen vágás. Olyan folyamatos volt az egész film, mintha egy jelenet lett volna az egész. A filmben szereplő, zombivá vált csajok eszméletlen jól játszottak, és nagyon szexisek is voltak. Ha tehetem, még egyszer minél előbb megnézem. Óriási film!

2024.11.16 Jocpappa

10/7

Ez a film egy Gaspar Noé által újragondolt The Sadness. Értem, hogy miért megosztó film, sokan utálni fogják, nem mindenkinek jön át a fura, kísérleti stílus. Nekem sem mindig, de ez most különösen tetszett. Nekem nagyon adta. Remélem, lesz folytatás.

2024.11.16 kabel

Az átváltozás

Ütős indie film, ami remekül áll hozzá egy milliószor látott horror zsánerhez. A színészkedés meglepően fantasztikus ilyen kis költségvetésű filmhez képest. Csupán néhány long take-kel meséli történetét, ami miatt a tempó kicsit saját magát gáncsolja... Teljes kritika

A film 5 058 160 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 1 911 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Mivel egyben vették fel az egészet, így ötödik alkalommal sikerült tökéletesen megcsinálni.Szerző: PolgarBalint