bill

Hirdetés

Hivatalos tartalom

Egy horroríró felkeres egy ír fogadót, hogy szétszórja szülei hamvait, nem is sejtve, hogy az épületet állítólag egy boszorkány kísérti.

(Szarka Károly)

Florence Ordesh
Adam Scott
Will O'Connell

2026.05.21 L.Regina

Engem ez most nagyon elkapott, megvan benne minden, ami egy jó kis borzongáshoz kell. Nem is értem miért tavasszal mutatták be, mikor ez egy tökéletes Halloween-i film. A műfaj minden szükséges eleme megvan itt: Hatalmas erdő, ódon hotel a semmi köze... Több

2026.05.12 Eastern79

Félrecsúszott folkhorror

A zseniális Oddity- t is jegyző Damien McCarthy mintha kissé belegabalyodott volna a mondanivalóba, a Hokum ugyanis furcsa kettősséget képvisel: az elején szinte egy érthetetlen katyvasz, máskor meg iszonyatosan szájbarágós. A hangulatot kétségkívül eltalálta, és a látvány/ atmoszféra is példaértékű, valamint az Oddity- hez hasonlóan itt is beemel egy krimiszálat, azonban az ír boszorkányfolklór nincs kibontva, és felemás érzéseket hagy az emberben, leginkább a megválaszolatlan kérdések miatt. Inkább nyomasztó, mint horrorisztikus. A középpontban a bűntudat lenne, de valahogy teljesen szétesik az egész és jobban hasonlít egy lázálomra, mint horrorfilmre. Számomra kihagyott ziccer.

2026.05.07 Jocpappa

10/8

A kakas csípje meg, de embertelen félelmetes volt... Elszabadult tűzoltótömlő módjára fosta szét a seggem a vetítőtermet! A harmadik filmjére szedte össze magát teljesen McCarthy. Fejlődik az öcskösöm, bravó! Tehetségesebben ír, mint rendez, viszont pont a forgatókönyvei miatt erősek a filmjei kezdőként is. A horrorban nem gyakori az erős, csavaros, logikus történet. A Hokum viszont akkor is egy erős közepes filmként működne, ha nem lenne félelmetes. Ez egy jó film, kár is tovább ragozni. Hangulatában is hasonlít a régi idők horrorklasszikusaira, amikor még érdekeltek voltak a készítők a minőségben. Az pedig szubjektív, hogy kinek mennyire lesz para, de Jómagam (ahogy fentebb is finoman céloztam rá) sikoltoztam rajta a mozi sötétjében. Idén erős lesz a felhozatal, de ezidáig ez a kedvenc horrorom '26-ban!

2026.05.20 Vivi

A Hokum nem az a horrorfilm, amely azonnal a néző torkának ugrik, inkább lassan, alattomosan építi fel a feszültséget. Már az első percekben érezhető, hogy itt nem a klasszikus ijesztgetés lesz a középpontban, hanem a nyomasztó hangulat, a bizonytala... Több

A film 20 348 926 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 7 324 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A főszereplő, Ohm Bauman (akit Adam Scott alakít) nevét az ohmról kapta, amely az elektromos ellenállás nemzetközi mértékegysége.Szerző: Szarka Károly