28 nappal később

28 Days Later...

2024.10.31 Harper

Zombik angol verzióban, és nem is rosszul elkészítve

Angol verzióban is érdekes látni egy zombis filmet, amit Danny Boyle rendezett az Oppenheimerből ismert Cillian Murphy főszereplésével. Tetszetős az alaptörténet: adott egy átlagos fickó, Jim (Cillian Murphy), aki a kómából felébredve veszi tudomásul, hogy amíg kiütve feküdt kórházi ágyán, addig az elszabadult T vírus kiirtotta London teljes lakosságát. Azért talál persze túlélőket, akikkel összefogva felcsillan számára a remény a megmenekülésre. Ezt a bizonyos biztonságot kezdetben egy lakás jelenti, majd később egy katonai támaszpont Londonon kívül. Összeáll egy nővel és egy idősebb férfival (illetve annak kamaszkorú lányával), és együtt indulnak neki a veszélyes távolságnak a bázisig. Odaérve azonban nem nyugodhatnak meg, mert részben maguk a katonák fenyegetik őket, részben az ott is megjelenő zombik. A 28 nappal később egy izgalmas és szórakoztató zombis mozi, mely bebizonyítja, hogy nem csak az amerikaiak tudnak látványos produkciókat alkotni. Értékelésem már csak ezért is erős 4 csillag, vagyis 75%.

2020.10.29 elekm90

Nagyszerű ötlet, a témájához mérten realisztikus történet és remek rendezés Danny Boyle-tól. Egészen egyedi a hangulata, aki klasszikus zombihorrorra számít, az meglehet, hogy csalódni fog benne.

Szuper kis film, apokaliptikus képsorokkal megspékelve...valóságosnak hat, és ez sokat számít, mert könnyebben beleélheted magad a filmbe. Aki szereti a zombis horrort, kötelező darab!

2024.06.16 SaSa

Végy egy fej vöröshagymát, kockázd, üvegesítsd zsíron...

...ismerős receptkezdés a magyar konyhában... és a folytatás is olyan. Van egy kutatólabor, ahol egy speciális vírussal kísérleteznek, ami agresszív zombivá teszi a fertőzötteket. Kihalt városokon át vezet az út, mindenhol találkozni zombikkal... közeli hozzátartozó tragédiája, elszeparált katonai (vagy úgy működő) egység... Ez a film pont olyan, mint a többi zombis film. Nem rosszabb, nem is jobb...

2017.07.25 Deku

Szeretem az ilyen feszült félelemkeltő horror filmeket de ez nem lett elég erős és félelmetes. Eme alkotás nem lett túl vonzó jelenés számomra de azért nem olyan rossz. A története eléggé megkapó és fantasztikus lenne de nem lett.

2023.11.29 drg0602

Nagyon nagy kedvenc, a horror műfaj egyik legjobbja! Elképesztő nyomasztó légkör mellett elképesztő látványvilág tárul elénk. Nagyon kevés ilyen tökéletesen elkészített film van ebben a műfajban! Színészi teljesítmények is tökéletesek. Jó film, mindenképpen érdemes megnézni, akár többször is! Értékelés: 10/10.

2018.10.24 dailyfilmsan

Szerintem ez elég jó zombis film. Nincs benne fölösleges bugyuta részlet és nincs olyan érzésed sem hogy a szereplőket csak a csoda tartja életben. Nagyon jó előkészítés amúgy a következő részhez. Nem mellesleg a szereplők is nagyon hitelesek. Valahogy így képzelem el én is a zombi apokalikszist.

2024.10.30 Filmométer

A realisztikusabb zombi filmek közé tartozik

A 28 nappal később Danny Boyle rendezésében a realisztikusabb zombis filmek közé tartozik. Középpontjában egy londoni átlagpolgár áll, Jim (Cillian Murphy), aki egy nap kórházi kezeléséből (és altatásából) arra ébred, hogy egész addig ismert világa megsemmisült. Mint kideríti, amíg ő a kórházban feküdt, a titokzatos veszettség vírusa zombivá változtatta, és kiirtotta London 99%-át, így teljesen magára maradt a metropoliszban. Ám ahogyan kétségbeesetten és megdöbbenve kóborol a néptelen utcákon, ráakad néhány túlélőre. Kialakul egy kis csapat a csinos Selena (Naomi Harris) és a termetes Frank (Brendan Gleeson), illetve a férfi kislánya részvételével, és elhatározzák, hogy Frank lakását elhagyva közösen keresnek menedéket egy közeli katonai támaszponton. A támaszpontra azonban már csak Selena és Jim jut el, Frank kamasz lányával. A film második felében már a bázison vagyunk, ahol mint kiderül, groteszk viszonyok vannak kialakulóban: a katonák Selena és a kislány megerőszakolására készülnek. Közben a zombik is megjelennek. így a film utolsó negyede valóságos akció-orgia lesz. A filmométer ezúttal 75% már (4 csillagra értékelve a filmet).

2023.01.27 Erik Csok

Rögtön a Maggie után egy nappal ezt a filmet is megnéztem, ami ugye szintén zombis film. Hát, én nem vártam semmit, de érdekes film lett. Eléggé társadalomkritikus film, úgy, hogy amúgy nem is annak tűnik. És szerintem a végére a zombis szál kicsit a... Több

2019.02.10 Ildikó Bacskai

legjobb zombis

Nem tudom a számát, hányszor néztük meg ezt a filmet és a folytatását, mielőtt a zombis filmek elárasztották a képernyőt azelőtt sikerült egy igazán megragadót alkotni. Évekig volt vicces része a berugós buliknak ahogy megterveztük hogyan élljük túl a kitörő járványt, szenzációs volt és ehhez a film részletessége, hitelessége szuper alapot nyújtott. Nagy kedvenc.

A zombis filmek közt az első 10-ben

Cillian Murphy az Oppenheimerrel bizonyította be, hogy különleges tehetség, de már 20 évvel korábban, ezzel a filmmel felhelyezte magát a sztárok tablójára. A 28 nappal később egy izgalmas zombis mozi, mely nálam TOP színvonalas a saját kategóriájában. Jók a karakterek, és hihető a sztori is (már zombis viszonylatban), hisz a rendezés nem akarja szörnyekkel túltolni az egészet, ahogyan ezt látjuk hasonló alkotásoknál. Izgulunk a kis csapatért, mely a zombik uralta nagyvárosból menekül vidékre. Értékelés: 4 csillag.

2019.04.26 Ms. Akárki

Szeretem az ilyen hasonló világvégés, zombiszerű horrorfilmeket, de ez valahogy nem jött át számomra sajnos. Végig unatkoztam, na jó, egy-két jelenettől eltekintve. A színészgárda jó, de ez sajnos kevés ebben az esetben.

2020.09.13 harnas1207

A film egyetlen jó pontja, hogy nagyon egyedien közelíti meg a zombi apokalipszis témát. Ezenkívül hatalmas csalódás. Számomra a film tele volt érthetetlen dolgokkal. SPOILER! A katonák 28 nap alatt begolyóztak, a srác 28 nap alatt szuperhős gyilkol... Több

2016.09.11 puffancshercegnő

Imádom a zombis filmeket, és ez teljesen olyan volt, mint vártam egy ilyesmi filmtől. Izgalmas volt, peregtek az események, végig lekötötte a figyelmem. Az egyik legjobb film a kategóriájában, megéri megnézni