Sorozat áttekintés

1. évad (1964) - 13 epizód

Béri Balogh Ádám kuruc brigadéros parancsára a furfangos Eke Máté összegyűjti a szegényeket. A tenkeshegyi várban felütött tanyájukról indulnak a labancok elleni portyákra, sok borsot törnek a siklósi labanc ezredes orra alá, majd a várat is elfoglalják. Máté a siklósi vár kuruc kapitányaként folytatja tovább a harcot a labancok ellen.

Rendező: Fejér Tamás
Pécsi Ildikó
Szabó Gyula

2024.05.04 Interfectorem Sabnock

Harc mindhalálig!

Óriási film, hatalmas és zseniális színészekkel, igaz, mindezt még fekete-fehérben láthatjuk, de ez semmit nem von le az értékéből... Örsi Tamás írásából Fejér Tamás rendezésében és Vujicsics Tihamér zenéjével megspékelt minisorozat, ami a Rákóczi-sz... Teljes kritika

2020.11.20 Robinson76

Kalandok a Tenkesen

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb magyar sorozat. Engem Baranya megyében és rövid ideig Siklóson élőként különösen nagy büszkeséggel tölt el, hogy szűkebb pátriámban forgatták ezt a remekművet. Hazánk történelmének egy rendkívül érdekes időszakába kaphatunk betekintést remek színészek alakításában, szórakoztató történetek formájában.

2015.11.02 RókaÚr

Az egyik legjobb sorozat a magyar filmgyártás történetében. Ezt minden korosztálynak egyszerűen látnia kell, mert nem csak izgalmas és fordulatos, de nagyon erős morális mondanivalója is van.

2016.09.05 stif

Már majdnem egy szuperhős sorozat cselekményességével vetekszik. Nagyon kimunkált, jó humorú, cselekményes sorozat. Szinte nem is értem, hogy ez miért nem lett világhírű. :)

A film 1704-ben játszódik, ahol Béri Balogh Ádám mint brigadéros szerepel, pedig ekkor még csak ezereskapitányi rangban volt.Szerző: Interfectorem Sabnock

A forgatási helyszínek Siklós, Nagyvázsony, Nemesvámos, Etyek, Pilisborosjenő, Tárnok, Budapest és Budaörs településeken voltak.Szerző: Interfectorem Sabnock

Értékelés: 8/10
(2017. 05. 21.)
Hihetetlen, hogy már elrepült 5 évtized az elkészülte óta, nem fogott rajta a kor, és bár látványban nem érhet a manapság divatos sorozatok nyomába, de a szívünkben biztos helye van a kedvencek között, mert a hangulata és coolságfaktora még mindig verhetetlen.

8/10 Több