Testről és Lélekről

Testről és Lélekről

Teströl és lélekröl
gerda

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy… Több

Rendező: Enyedi Ildikó
Forgatókönyvíró: Enyedi Ildikó
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2017.03.02.
Mácsai Pál

2025.02.28 SaSa

Nekem többedszer is tetszett...

Talán háromszor is megnéztem. Nagyon tetszik az egész. Őszintén szólva nem is tudnám pontosan megmondani, hogy mi az, ami annyira megragadott. Bejött a sztori, nagyon tetszik a film hangulata, jók az alakítások. Nem tudom. Valahogy összeáll az egész. De sokaknak nem lett a szíve csücske. Ahogyan a Liza, a rókatündér is egy olyan film, ami nekem nagyon tetszett (és sokaknak persze), de sokan meg nem értik, hogy mi benne a jó. Mindegy. Nézd meg, döntsd el! Ez a magyar filmek közt a kifejezetten jók közül való szerintem.

2018.02.11 indingo

Az első húsz perc kicsit zavaros, de után eléggé koncentrálódik a történet és egy különleges filmet kapunk. Borbély Alexandra játéka különösebben nem tetszett.

2017.07.17 Deku

Egyáltalán nem tetszett, tipikus gyenge magyar film. Nem vagyok oda a hazai filmekért. Egyszerűen már a mai magyar filmek nem tudnak olyan meglepetést okozni mint a régebbiek.

2020.09.15 csd

A földtől való elrugaszkodás

Azt gondolom, hogy a Testről és lélekről a magyar filmipar egyik legkiemelkedőbb darabja az utóbbi években. Nem csupán arról van szó, hogy gondolatiságot ébreszt, de maga az utómunka is fantasztikusra sikeredett. Ebből a szempontból nagyon egyedi, bár ami számomra igazán izgalmas, az néha a karakterek jellemvilágában és a dialógusokban előforduló ellentmondások, ezt viszont nem tudtam fenntartással fogadni, sokkal inkább érdekel az, hogy miért vannak ott mindezek.

A film 144 134 799 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 91 782 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Fenntartásaim ellenére azt a tényt feltétlenül meg kell említenem, hogy Enyedi Ildikó az első rendezőnő, akinek a filmje bekerült az öt legjobb idegennyelvű film közé. Szerző: Berto49

Értékelés: 9/10
(2017. 03. 09.)
Okkal kapott Arany Medvét az új Enyedi Ildikó-film, nálunk is szeretni fogják
A Testről és lélekről a legvalószerűtlenebb helyeken kialakuló emberi kapcsolatokat vizsgálja, meglepő fordulatok nélkül, mégis eszközgazdagon. Távol áll a sírva röhögős vígjátékoktól, de a mély drámai alkotásoktól is, mégis olyan film, amire érdemes jegyet váltani. Március 2-tól már a hazai mozikban is lehetséges. Több