Breakfast at Tiffany's
Álom luxuskivitelben

A fiatal, reményteli, ám mégis titokzatos Holly (Audrey Hepburn) a fiatal lányok nagyvilági életét éli New York városában, ahol egyre másra járja a különböző partikat, és fogyasztja a gazdag udvarlókat. Mindez azonban megváltozik, mikor megismerkedik a szomszédjába költöző, hóbortos íróval (Több

Forgatókönyvíró: George Axelrod
Premier (HU): 1973.09.20.

2025.02.18 Fekete Gandalf

Popkulturális és divat mérföldkő

Nem csoda, hogy annak idején mindenki szerelmes volt Audrey Hepburnbe. Ilyen bájosan karizmatikus és elegáns nő még több mint 60 év elteltével sem mutatkozott a filmvásznon. Álom luxuskivitelben – Filmkritika (9/10). Emellett maga a film az évtizedek során sem vesztett varázsából. A Truman Capote kisregénye alapján készült adaptáció egyszerre romantikus vígjáték és finom társadalomkritika, amely a szabadság és az önazonosság keresését állítja középpontba. A film igazi szíve és lelke kérdés nélkül Audrey Hepburn, aki örökre beírta magát a filmtörténelembe. Hepburn eleganciája és karizmatikus jelenléte minden jelenetet felejthetetlenné tesz – ikonikus kis fekete ruhája, hatalmas napszemüvege és könnyed, bohém stílusa azóta is divat- és popkulturális mérföldkő. Holly karaktere egyszerre légies és mélyen összetett: a látszólag gondtalan társasági lány mögött ott rejtőzik a bizonytalanság és a szeretetvágy. Hepburn ezt a kettősséget lenyűgöző természetességgel jeleníti meg, hol szórakoztatóan könnyed, hol meghatóan sebezhető alakítással. A film különleges hangulatához hozzájárul Henry Mancini varázslatos zenéje, különösen a mára klasszikussá vált Moon River, amely Hepburn előadásában egy örökké emlékezetes pillanatot teremt. Bár a történet néhány eleme a mai nézők számára kissé idejétmúltnak tűnhet, a film bája és Audrey Hepburn ragyogása időtállóvá teszi.

Audrey Hepburn ,és Mickey Rooney koruk ünnepelt sztárjai voltak,és nagyot játszottak ebben a filmben is.A film eleje kissé kusza,de aztán egyenesbe jön,és vígan zakatol egyenes vonalon a végéig! Kis akció,szerelem,romantika,dráma,és fanyar humor! Hepburn pedig egy gyönyörű nő! Nem is kell több.

2019.02.15 indingo

Egy szertelen, cserfes lány aki kihasznál másokat a jobb és könnyebb élet reményében, de hogy valóban csak ezt keresi az kiderül a film végére. A vörös macska a kedvencem, talán azért mert nekem is van egy ilyen otthon.

2019.02.03 Yosihiro

Tiffanys

Egy ismét remekbeszabott amerikai film. Igazo 60-as évekbeli. A történet kicsit össze - vissza indul hiszen egy habókos lány és egy regényíró megismerkedése majd a lány múltbéli élete és jövöje továbbá a szerelmi szálak és ha ez nem elég akkor jön egy kis akció is. Nem hiányozhat a filmböl a vidámság és a dráma sem. Azt hiszem egy Oscart megért volna ez "Tiffany-nak" de a zenére kaptak egyet ha jól emlékszem 1962-ben. Ez a film kicsit elvonatkoztató a mindennapoktól egyrészt másrészt olyan emeberi tulajdonságokra mutat rá amivel az ember nap mint nap küzd és találkozik az életében. A színészi alakításokról annyit hogy Audrey H. és Mickey R. nagyot alakít. A film látánya nem is annyira jó talán még a kameravágásokban is van némi hiba de a zenei aláfestések igán jól sikerültek.A történet ha jól tudom könyv alakban is megjelent és ott is izgalmas lehet . A négy csillagot mindenképp kiérdemli a film mert egyedi színes és egy új megközelítése a vígjáték , dráma és romantika keverékének. Csak ajánlani tudom mindenki számára aki kedveli a 60-as évekbeli filmeket ez mindenképp egy klasszikus darab és kár lenne kihagyni. Üdv, Yosi

Audrey Hepburn ebben az időszakban éppen karrierjének egy jelentős imázsváltására készült, szeretett volna végre kilépni a kislányos naiva szerepből, amelybe beskatulyázták. Így Holly szerepe éppen kapóra jött számára.Szerző: ArpiHajdu és Réci

Értékelés: 8/10
(2016. 05. 08.)
A könnyed felszín alatt komoly erkölcsi kérdéseket feszeget a film, amely azonban minden bátorsága ellenére sem ment tovább egy bizonyos szintnél. 8/10 Több