Van, aki kopaszon szereti

Van, aki kopaszon szereti

Certains l'aiment chauve

Vivi

Zacharie harmincéves, boldogan él Romyval, ám amikor párja megtudja, hogy Zacharie korai kopaszodással küzd, hirtelen szakít vele. Zacharie azonban nem marad egyedül: segítséget kér a nagybátyjától, Josephtől, aki maga is átesett egy hasonló örökletes probléma kezelésén. Hősünk különböző… Több

Forgatókönyvíró: Nicolas Cuche, Antonin Fourlon
Ország: Franciaország
Premier (HU): 2025.12.11.
Forgalmazó: Prorom

2025.12.24 Vivi

Több mint frizurakérdés

A Van, aki kopaszon szereti első pillantásra egy egyszerű, könnyed francia vígjátéknak tűnik, de valójában sokkal többről szól, mint a hajhullásról. A film ügyesen használja a kopaszodást mint metaforát , nem a frizura elvesztése a valódi tét, hanem az önbizalomé. Zacharie története ismerős lehet bárkinek, aki valaha szembesült azzal, hogy a külseje nem felel meg egy elvárt mintának, és emiatt megkérdőjelezte saját értékét. A humor gyakran harsány, néhol kissé túlzó, de működik, mert emberi helyzetekből fakad. A film legjobb pillanatai nem a poénokra épülnek, hanem azokra a csendesebb jelenetekre, amikor a főhős ráébred, nem a kopaszság az ellenség, hanem az attól való félelem. Ebben sokat segít a nagybácsi figurája, aki egyszerre karikatúra és bölcs útmutató, és finoman tereli Zacharie-t az önelfogadás felé. Ugyanakkor a film nem hibátlan. A cselekmény kiszámítható, és a romantikus szál nem mindig elég mély ahhoz, hogy igazán emlékezetes legyen. Néhány mellékszereplő inkább funkciót tölt be, mint valódi karaktert. Mindezek ellenére, szerethető alkotás. Nem akar világot megváltani, de könnyed stílusban beszél egy sokakat érintő, mégis ritkán kimondott félelemről. Olyan film, amely után talán más szemmel nézünk a tükörbe , hajjal vagy anélkül.

2025.12.13 fabuandras

Van, aki kopaszon szereti - egyszerű történet, kisebb humorokkal

Van, aki kopaszon szereti - úgy ültem be, hogy egy laza vígjátékot várok, és ezt meg is kaptam. Nem lettek túlbonyolítva a dolgok, inkább egyszerű helyzetekre és emberi kapcsolatokra épít. Sok olyan jelenet van benne, ami akár a való életben is megtörténhetne. A szereplők jól illenek egymáshoz, természetesen szórakoznak, nem érződik erőltetettnek a humor. Többször mosolyogtam rajta, voltak kifejezetten vicces pillanatok is, de nem az a fajta film, ami végig hangosan nevetős. Inkább könnyed humor van benne. Nekem tetszett, hogy nem gúnyolódik, hanem kedvesen közelít a témához, és közben megmutatja, hogy mennyire fontos elfogadni magunkat úgy, ahogy vagyunk. A történet egyszerű és jól követhető, nem kell rajta sokat gondolkodni. Pont ezért működik: kikapcsol, ellazít, és nem akar többet mondani annál, mint amit kell. A film tempója is rendben van, nem unatkoztam közben, de nem is rohan végig mindenen. Összességében számomra ez egy kellemes, szerethető film volt, amit jó érzés volt végignézni. Nem világmegváltó alkotás, de pont az a fajta mozi, ami után az ember jobb kedvvel áll fel, és ez nekem bőven elég volt.

2025.12.10 Bettii

Elég gyengék a poénok benne, bár úgy igazából még a poén kategóriát sem közelíti meg. Sokszor eléggé abszurd jelenetek vannak benne. Számos kiszámítható jelenet volt benne, a fogas jelenet volt az egyedüli, amit nem lehetett kitalálni, viszont az sem... Több

2025.12.15 Fuder

Vannak jó jelenetek, de néha túl sok a könnyű klisé és kevés a tényleg eredeti humor. A karakterek szerethetők, de a poénok nem mindig ülnek be, néha úgy éreztem, mintha csak el akarnának ütni 80 percet.

A film 3 155 700 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 1 197 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A bemutató után a film csak néhány hétig volt a mozikban, és viszonylag alacsony nézőszámot ért el Franciaországban (kb. 210 000 jegy).Szerző: Csillag Lajos