Új kedvenc született... Két életem van, az első akkor ért véget, amikor az időutazás fogalma kimerült a skót Outlander sorozatban, ide-oda 200 év, nem olyan nagy varázslat... A második akkor kezdődött, amikor megnéztem a Darkot. Nyitott szemmel néztem, de néha azt se tudtam, ki kivel van, ki kinek a gyereke, ki az anyja, most épp melyik énje stb. Rendkívül szövevényes, odafigyelős. Német nyelven nézni imádtam, szépen, érthetően beszélnek benne. A zenék nagyon profik. De mikor elkezdtem nézni, az első évad feléig nagy nyomást gyakoroltak a hangeffektek az idegrendszeremre. Az "Irgendwie, irgendwo, irgendwann" című Nena szám egyet jelent számomra ezzel a sorozattal. Ich warte nicht mehr lang :). Biztos, hogy újra fogom nézni. Annyira fondorlatos, valami elképesztő. Új szintre emelte az időutazás fogalmát ez a sorozat. A színészi játékok és a rendezés kiemelkedő.
A legszövevényesebb történetű időutazós sorozat, amit valaha láttam. Teljesen beszippantja a nézőt, már az első rész. A műhaj kedvelőinek kötelező darab. Elképesztően tömény a története, rengeteg apró mozzanattal, aminek a későbbiekben fontos szerepe... Több
Lenyűgözött. Már 2x megnéztem és még mindig tudnám nézni. Egy igen igényes sorozatról, német sorozatról van szó. Ami a bolondját járatja velünk. Minden részlet fontos minden kapcsolódik mindenhez és két nagy tézis között ingázik egy időutazó háttérre... Több
Na ez az a sorozat, amiről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni: összetett, szövevényes, igen bonyolult, de minden pillanatában átgondolt történet. Remek fényképezés és hangulat jellemzi, igazi profi munka. Már-már kibogozhatatlan családi viszonyok, időhurkok, párhuzamos dimenziók jellemzik, és aki nem ijed meg a kihívástól, hogy itt bizony figyelni kell, az szenzációsan fog szórakozni, azt garantálom.
Sokára vettem rá magam, amit nem értek. Hosszúak a részek, de minden perce arany. A befejező résznél kissé elvesztettem a fonalat, de egyszerre volt szomorú és remek.
Hasonló sorozatok
Soha életemben nem néztem német sorozatot. Na ez szuper volt. A története remekül felépített. Végig nagyon izgalmas.
Nagyon elgondolkodtató a története és annak ellenére, hogy alapvetően misztikus dolgok történnek benne nagyon kedvelhető. Imádtam!
Az elmúlt egy évben számtalanszor belefutottam a Dark magasztaló kritikáiba, így elkerülhetetlen volt, hogy előbb-utóbb én is belevágjak. Sok minden szólt mellette, ami különösen vonzó számomra: elsősorban az időutazás témája, amely bármilyen formába... Teljes kritika
Imádtam! Brutál jó fantasy sorozat. A környezet, a kor amikben játszódik. Az a kacifántosság ami benne van néhol és még is ha a végére érsz összeáll minden(a végét leszámítva). Ez a több világos dolog nekem nagyon tetszett., ahogyan összerakták. Vége nem teljesen tetszett, nem éreztem úgy hogy mindenre választ kaptam volna.
Engem beszippantott a sorozat. Izgalmas, misztikus és következetes. Jól kidolgozott történet, ami mellőzi a sablonosságot.
Teljesen a hatása alá kerültem. A témát egy magasabb szintre emelte. A főszereplő gyerek játéka is figyelemre méltó.