Svájc, 1971: Nora fiatal háztartásbeli feleség, visszahúzódó, csöndes jellem. Férjével és két gyermekével egy kis faluban élik békés, nyugodt életüket. Itt szinte semmi sem érezhető a társadalmi mozgalmakból és azok következményeiből, melyek néhány éve indultak a nagyvárosokban. Egy nap… Több

A kép forrása: Zodiac Pictures
Egy kicsit könnyedebb lett a film, mint amire a témája alapján számítottam, de kellemes élmény volt. Azért mielőtt rohannál a moziba, nézd meg az előzetesét, és ha érdekel a téma, a film nagyobb részt ki fogja elégíteni az igényeidet.
Elgondolkodtatú, tanulságos film. Nem egy pörgős, nagy cselekményű történet, mégis lekötötte a figyelmet. Rossz volt látni, hogy hogyan kellett a nőknek viszonyulni a társadalmi elvárásokhoz.
Mondhatjuk, hogy kicsit lehetne pörgősebb a film, de ez nem az a műfaj. Kategóriájában igen is jól sikerült ez a film. Elgondolkoztat, átérezni az eseményeket, érzelmileg hatásos, magával ragadó. Hiteles a színésznő alakítása. Műfaj kedvelői ne hagyják ki!
A film összbevétele 76 277 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 838 919 forintot termelt. A hazai mozik összesen 929 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.