indingo

Donnie Darko (Jake Gyllenhaal) akár átlagos kamaszfiú is lehetne, azonban miután leáll a gyógyszereivel, üzeneteket kap az űrből. Egy hatalmas groteszk plüssnyúl kommunikál a sráccal, aki megmenti az életét a házukba becsapódó repülőgépmotortól. A bűvöletben egyre elmerülő Donnie… Több

Premier (HU): 2003.05.22.

S. Darko  (2009)

2025.01.12 SaSa

Semmi máshoz nem hasonlít

Úgy látom, írtak már bőven róla véleményt. Közel 1000 szavazattal 80% felett teljesít a film. Egyrészt következtethető, hogy egy jó filmről beszélünk a többség szerint. Másrészt érdekesnek találtam, hogy van olyan, akinek ez nem tetszett. Valamikor régen láttam, és most újranézve nagyon szuper alkotásnak találom. A hangulata leginkább nyomasztónak mondható. Végig megvan ez az érzet, és ez a rendezésen túl kifejezetten köszönhető a nagyszerű színészi alakításoknak. A Jake G. által megformált karakter ráadásul nagyon érthető is számomra... a lelki világa, a kamaszkori problémái... mind-mind. Ezt a filmet érdemes odafigyelve megnézni! Ha nem is mindenkinek tetszik, azért a szavazatok alapján is látható, hogy a többségnek bejött...

2020.08.20 indingo

Semmihez sem tudom hasonlítani a filmet. Olyan zavaros az egész története és van benne valami megmagyarázhatatlan félelem, amit kivált az emberből.

: Jesszus,ez a Jake Gyllenhaal milyen bugyuta szerepet játszik végig,mint akinek végig citrom van a nyelve alatt!Nekem sok újat nem adott,és a vége is olyan semmi sem volt.

2023.04.22 kabel

Fantasztikus horror

Ez egy kimondottan érdekes film, talán pont azért, mert egyszerre, horror, thriller, sci-fi és pszicho-dráma, és minden műfajban valami izgalmasat alkot. A színészi alakítások kiválóak, a legutolsó gyerek mellékszereplőig mindenki a történet szerinti hitelességet sugározza. A narratív ambiguitás miatt elvarratlan szálak természetes konklúzióira érdemes jóval a film után is reflektálni, és egy másodszori és harmadszori megnézés is elég érdekességet tartogat magában, és mindig egy kicsit más meglátást kapunk a karakterek megfejtésére. Csak a hangulata miatt megér egy megtekintést.

A film elején felcsendül az Echo & the Bunnymen együttes száma a The Killing Moon, a Bunnymen magyarul nyúl embert jelent a szám hivatalos videóklippjében pedig egy kosztümös jelmezes egyén látható aki egy helyben álldogál mozdulatlanul akárcsak a filmben, ennek hatására alkothatta meg Richard Kelly a film kultikus alakját egyénét Frank-t az űrnyúlat.Szerző: Owotonor

A Magyar plakáton az alábbi idézet volt olvasható a film címe alatt: "Nem jutsz elég messze soha".Szerző: Owotonor