A három Ed fiú, Ed, Edd, és Eddy mindent megtesz, hogy elszedje a zsákutca gyerekeinek a pénzét, amiből cukigumit tudnak vásárolni. Minden, sokszor teljesen irreális törekvésük ellenére ez legtöbbször kudarcba fullad.
(AlBundy)
Sorozat áttekintés
Pár napja, harmincas fejjel előkaptam pár epizódot, azt kell mondanom, ez így még elborultabb, mint 11-12 évesen. Továbbra is a régi CN egyik legjobbjának tartom.
Ez a másik szürreális rajzfilm volt gyerekkorom egyik kedvence a Bátor, a gyáva kutya és a Görcs ikrek mellett. Eléggé elvont rajzfilmsorozat volt ez is, lássuk be, de pont ez volt az egésznek a motorja. A története igencsak semmitmondó volt, leszámítva a három D-s főszereplő mindennapját a Zsák utcában: pénzt szerezni a többi gyerektől cukigumira. Ugyebár nem is a sztori miatt imádtuk Danny Antonucci animátor szüleményét, hanem azért a megrajzolt elmeroggyant világért, amit a vászonra vitt. Elképesztő karakterek születtek meg a rajzfilmben, nagyon bugyuta és egyszerű nevekkel, mint például: Köbjani, akinek egy deszka volt a legjobb barátja, vagy éppen a Dinnye testvérek (Görög, Méz és Sárga), akik a lakókocsi parkban éltek. Nagyon érdekes volt, miszerint maga a sztori nyáron zajlott, nyári szünet alatt, és soha egy felnőttet sem mutattak. Ez az egész, különleges környezet tette remekké és érdekessé a sorozatot. Kedvenc karakterem a legmagasabb, bugyuta Ed volt, aki nem ismerte a fizika törvényeit, és ezt számos alkalommal sikerült bemutatnia minden részben. Sok örömteli percet szerzett szerintem jó sok gyereknek a maga idejében, és örömmel néztem meg utoljára még 2010-ben a nagy filmjüket is, amivel lezárult egy korszak.
Ritkán látni ennyire beteg rajzfilmet, de ez benne a jó nem kell benne keresni a logikát minden kiszámíthatatlan nincsenek benn túl dramatizált érzelemek.