Elisio magányosan él, órákat tölt el egy nőről ábrándozva, akinek az alakját egy filmtekercs őrzi. Egy este azonban a tekercsek megsérülnek, és a megszállott férfi elveszít minden kapcsolatot az egyetlen személlyel, akit képes volt szeretni, még ha csak egy képen látta is. Hogy kitöltse a… Több

77 A filmvetítő (2019)
José María Cabral igen tehetséges rendező, mesteri, ahogyan a magányt, az idő múlását, a karaktereket ábrázolja. Valójában két utazást láthatunk, az egyik a fizikai, a másik pedig a mentális, s az a finomhangolás, ami a kettőt összeköti, na az teszi zseniálissá és nagybetűs filmmé A filmvetítőt.
Valójában abban reménykedtem, hogy egy romantikus film kerekedik ki az egészből, de a történet végig kitartotta azt a fajta feszültséget, amely már az elejétől fogva jellemezte. Szerintem ez nagyon ritka manapság, egy igencsak jó thrillert sikerült összehozni.
Álmodozóknak való film, olyanoknak, akik képesek átérezni Elisio magányát. Számomra túlságosan melankolikus, néha vontatottan halad csak a cselekmény.