Erin (Julia Roberts) három gyermek anyja, és meglehetősen nagy szüksége van a pénzre. Végső elkeseredésében Erin ráveszi Edet (Albert Finney), hogy adjon neki állást az ügyvédi irodájában. Bár a nő járatlan a jog világában, igyekszik jó munkát végezni. Egy nap véletlenül ráakad néhány… Több

Író: Susannah Grant

80 Erin Brockovich, zűrös természet (2000)

Megnéztem ezt a filmet, mert nagyon sokan dicsérték, és az oldalon lévő hozzászólások is pozitívan befolyásolták a döntésemet, hogy leüljek a televízió készüléke elé a kedvenc fotelomba, és feltegyem a lábamat a zsámolyra. Szerény véleményem szerint ez Julia Roberts (Erin Brockovich) egyik legjobb alakítása a karrierje során. Itt még nagyon fiatal volt, de már ebben a filmben megmutatta, hogy tud küzdeni, harcos amazonként megbirkózik az óriásokkal. Mindeközben persze még gyereket nevel, mos, főz, takarít, lenyírja a kertben a nagyra nőtt füvet, bevásárol, és megszereli a házban meghibásodott csöpögő vízvezeték-hálózatot. A harcot egyébként egy gyáróriás jogászaival vívja, természetesen egyedüliként, és a cél nem más, mint kárpótolni a károsultakat. Amerikai álom ez az amerikaiak által megítélt legnagyobb összegű kártérítési per, melyet megnyert ez a hős amazon. Hiába mondják, hogy egy fecske nem csinál nyarat, itt ebben a filmben Julia Robertsnek ez sikerül, csakúgy, mint anno Rambónak. Nézzék meg, mert jó film!
Persze hogy egy jó csaj játszik benne! Persze hogy a vége jó! Persze hogy a rosszak úgymond megbűnhödnek! Persze hogy maga a film gyenge ,csak Julia Roberts dobja fel. Klisés,sablonos.
Itt érezhető volt számomra, hogy nem mindig kell feltétlenül minden téren tökéletesen szerepelnie a filmnek mivel egy átlagos nézhető szintet ütött csak meg de ez nekem épp elég volt.
A film elején, amikor a gyerekekkel elmennek egy büfébe hamburgert enni, a rendelést felvevő pincérnőt a valódi Erin játszotta.