Erin Brockovich, zűrös természet

Erin Brockovich, zűrös természet

Erin Brockovich
bbozsi

Erin (Julia Roberts) három gyermek anyja, és meglehetősen nagy szüksége van a pénzre. Végső elkeseredésében Erin ráveszi Edet (Albert Finney), hogy adjon neki állást az ügyvédi irodájában. Bár a nő járatlan a jog világában, igyekszik jó munkát végezni. Egy nap véletlenül ráakad néhány… Több

Premier (HU): 2000.04.20. | Netflix (2023.09.19.) | Max (2024.09.26.)

2025.02.12 Bafam

Erin Brockovich legnagyobb alakítása Julia Robertsnek :-)

Megnéztem ezt a filmet, mert nagyon sokan dicsérték, és az oldalon lévő hozzászólások is pozitívan befolyásolták a döntésemet, hogy leüljek a televízió készüléke elé a kedvenc fotelomba, és feltegyem a lábamat a zsámolyra. Szerény véleményem szerint ez Julia Roberts (Erin Brockovich) egyik legjobb alakítása a karrierje során. Itt még nagyon fiatal volt, de már ebben a filmben megmutatta, hogy tud küzdeni, harcos amazonként megbirkózik az óriásokkal. Mindeközben persze még gyereket nevel, mos, főz, takarít, lenyírja a kertben a nagyra nőtt füvet, bevásárol, és megszereli a házban meghibásodott csöpögő vízvezeték-hálózatot. A harcot egyébként egy gyáróriás jogászaival vívja, természetesen egyedüliként, és a cél nem más, mint kárpótolni a károsultakat. Amerikai álom ez az amerikaiak által megítélt legnagyobb összegű kártérítési per, melyet megnyert ez a hős amazon. Hiába mondják, hogy egy fecske nem csinál nyarat, itt ebben a filmben Julia Robertsnek ez sikerül, csakúgy, mint anno Rambónak. Nézzék meg, mert jó film!

Persze hogy egy jó csaj játszik benne! Persze hogy a vége jó! Persze hogy a rosszak úgymond megbűnhödnek! Persze hogy maga a film gyenge ,csak Julia Roberts dobja fel. Klisés,sablonos.

2017.08.30 Deku

Itt érezhető volt számomra, hogy nem mindig kell feltétlenül minden téren tökéletesen szerepelnie a filmnek mivel egy átlagos nézhető szintet ütött csak meg de ez nekem épp elég volt.

2020.12.27 elekm90

Ugyan Soderbergh kissé hollywoodira vette a figurát ezzel a sztorival, de ettől függetlenül hatásos és jó történet. Jó Julia Robertst nem a tőle megszokott szerepben látni, és Albert Finney is szuper.

A film elején, amikor a gyerekekkel elmennek egy büfébe hamburgert enni, a rendelést felvevő pincérnőt a valódi Erin játszotta.Szerző: Dorkateo