Fekete eső

Black Rain

2025.02.24 Lóri Ádámcsik

Szuper jól kidolgozott, izgalmas, korhű, akciódús, vagány történet szuper szereplőkkel és zenékkel. Aki még nem látta, csak ajánlani tudom. Nagyon jó esti mozi.

2020.11.10 Yosihiro

Fekete eső

Meg kell mondjam, jó, hogy újra megnéztem. Azt hiszem, ezzel a sorral mindent el is árultam. Egy remek akciófilmet kapunk, amiben olyan kiemelkedő hang, képi és rendezési munkák vannak, melyek miatt azt hiszem, sorolhatjuk a klasszikusok közé. A film története remek, jól felvezeti a történést és az akciót is. A szereplők is olyan teljesítményt nyújtanak, ami kimagasló. Összességében a történet és a forgatókönyv remek. A szereplők, M. Douglas szerintem nagyot alakít. A hangi és képi effektek egyszerűen zseniálisak. Így megérdemli az öt csillagot. Egy igazi klasszikusról beszélhetünk olyan alakításokkal, hogy megérdemli, hogy szót ejtsünk róla. A két-három rendőr szerepe igazán fontos kapcsolódási pont a film szempontjából. A végére ketten maradnak, és minden jó, ha a vége jó alapon azt hiszem, remek befejezést is kapunk. A poénok is tetszenek benne. A zenei aláfestést és a rendezői munkát csak dicsérni lehet. Ezen a filmen nem lehet unatkozni, kapunk hideget, meleget. Picit az érzelmek terén éreztem hiányt, ami nem jött úgy át, de a humor ezt palástolta. Régebben láttam ezt a filmet, és most ez következett, igazából nem emlékeztem rá, csak a részletek ugrottak be. Most egy újabb élménnyel gazdagodtam a digitális technológiának köszönhetően. Én csak ajánlani tudom, aki szereti az akciót és a humort, meg szeretne a japán kultúrába kicsit bepillantani, az ne hagyja ki! De amúgy is kötelező darab a filmrajongók számára. Üdv, Yosi

2017.10.22 Deku

Nem volt benne semmi hülyeség emiatt pedig nagyon eltalált lett a hangulata. Én ennél a filmnél totálisan el voltam telve, semmi klisé és sablon sem volt benne mint sok másnál megtalálható.

2018.01.19 mamiéstöti2

Michael Douglas és Andy Garcia párosa lenyűgözően szerepel ebben a filmben és tetszik az alaptörténet is.

Ridley Scott letett egy pár nagyjátékfilmet már az asztalra,de azik nagyágyúja a Fekete Eső,amit hihetetlen érzékkel Michael Douglas-ra,és Andy Garcíara osztott.Nem bántuk meg,sőt! Egy fantasztikus,klasszikus akciófilm! Kihagyhatatlan mozi!

2018.04.20 jake_green

30 évvel a kijövetele után láttam a filmet. Klasszikus zsarufilm, hamisítatlan 80-as évekből Michael Dougles-sel. Szerintem többet nem is kéne írnom, de annyit még hozzátennék hogy Andy Garcia amennyire fiatal volt, olyannyira jól játszott ő is. Ha szeretnél egy jó zsarufilmet, ne keresgélj tovább.

2022.06.25 Filmimado

Fantasztikus!

A Fekete eső, el kell mondjam, nagyszerű film. Michael Douglas alakítása kiemelkedő, a film humora megvan. A fülbemászó filmzenét is mindenképp meg kell említenem. A cselekmény és annak vezetése kifejezetten tetszik. Ridley Scott nagyszerű munkát végzett.

2015.05.15 Henczi

Igazi pörgős, cselekményes akciófilm, és egyetértek, hogy R.Scott legjobb filmje lehet. Michael Douglas és Andy Garcia is kedvenceim közé tartozik és ebben a filmben sem csalódtam bennük. Egy hétköznapi ember számára más világot mutat be, különleges film, meggyőző színészi tehetségekkel.

2018.07.27 varkonyiildi

Régimódi krimi akció két neves főhőssel Michael Douglasszel és Andy Garcia szereplésével. A mai thrillerekkel úgy érzem nem tudja felvenni a versenyt, de megvan a maga sajátos hangulata ami miatt érdemes megnézni.

2019.09.21 casual

Ha csak a film végi párbeszédet nézted volna meg, már azért is maximum pontot kellene adni. A története nem egy hűdenagy durranás, de a hangulata, a szereplők, a zene, szóval a film úgy ahogy van, nagyon megfogja az embert... Ezres skálán 1000-t adnék rá.

2015.11.28 storeman

Egy nagyon összeillő nyomozópárost látunk ebben az izgalmas krimiben. Nem várt fordulatokat is látunk bőven. Kár, hogy ritkán látni manapság ehhez foghatót.

2019.04.07 ghalleck

Tisztelt Mafab: Szatót Oszakába kell visszakísérniük – ha nem hetvenszer hangzik el a filmben a város neve, akkor egyszer se... Maga az alkotás lélegzetelállító: ez az a film, amit csakis moziban szabad először megnézni. Ridley Scott remek sztorit vi... Több

2015.02.17 danielrozgonyi

5/5. Véleményem szerint ez Ridley Scott egyik legjobban megcsinált filmje, a maga szikárságával, kérlelhetetlenségével és távoli, ismeretlen világával. Scott olyan helyekre kalauzol minket a két amerikai zsaru alulvilágított jeleneteiben, hogy nem gy... Több