Különleges életek

Különleges életek

Hors normes
elekm90

Hivatalos tartalom

A francia vígjáték bohókás könnyedséggel, ugyanakkor igaz együttérzéssel közelít egy társadalmilag érzékeny témához. Főszereplői autistáknak próbálnak segíteni, hogy könnyebben eligazodjanak a bonyodalmakkal átszőtt mindennapokban. Valamennyi érintett személy életét más probléma nehezíti,… Több

Forgatókönyvíró: Olivier Nakache, Eric Toledano
Ország: Franciaország, Belgium
Premier (HU): 2019.12.26.
Reda Kateb
Benjamin Lesieur

2021.02.15 elekm90

Kedves film két emberről, akik életük jelentős részét szellemi fogyatékkal élő gyerekek támogatására áldozzák. Ezt a fajta áldozatot jól mutatja be a film, a két főszereplőn kívül viszont a karakterek annyira nem erősek.

2019.12.27 pi

Ez a film visszaadta az emberiségbe vetett hitemet. Remélem, minél több nézőhöz eljut, mert ilyen érzékletesen és hitelesen még talán senki és semmilyen film vagy könyv nem mutatta be az autizmust.

2020.06.16 Di Canio

Lehet, hogy rosszkor néztem meg, de különösebben nem fogott meg. A metró vészfék meghúzósdi pedig elég idegesítő volt egy idő után. Érdekes terápiák vannak benne.

2019.12.28 Zombie

Elég szkeptikus voltam eleinte, mert egy ilyen témát feldolgozó filmet nem nehéz elrontani, de le a kalappal a rendezők és a szereplők előtt. Kicsit dokumentumfilm jellegű, mégis humoros, könnyed, megható és elgondolkodtató, ugyanakkor nem közhelyes. Egyszóval nagyszerű.

A film összbevétele 19 355 508 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 19 067 993 forintot termelt. A hazai mozik összesen 13 292 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A Különleges életek a 2019-es San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a fesztivál közönségdíját. Szerző: hp

Értékelés: 7.5/10
(2020. 01. 07.)
A részben valódi emberek által inspirált Különleges életek egy jó szándékú, hatalmas vállalású mozi, ami egyszerre próbál könnyed crowdpleaserként és mély, emberi drámaként működni. Több