Egy nyár Párizsban

Egy nyár Párizsban

Le rendez-vous de l’été

Bálint

Hivatalos tartalom

A 2024-es párizsi olimpiai játékok izgalmas légkörében a 30 éves normandiai Blandine a nyüzsgő városba utazik, hogy szemtanúja legyen az úszóversenyeknek. Miközben megküzd a város elsöprő energiájával és a váratlan szerencsétlenségekkel, egy váratlan találkozással is szembe kell néznie,… Több

Rendező: Valentine Cadic
Forgatókönyvíró: Valentine Cadic, Mariette Désert
Ország: Franciaország
Premier (HU): 2025.06.26.
Forgalmazó: Pannonia Entertainment

2025.07.05 Attila

Tiszta vibes. Néztem, és azt éreztem, hogy újra tini vagyok, nyár van, és minden lehetséges. A zene, a színek, a hangulat – ez a film nem történetet mesél, hanem érzéseket ad. És nekem pont ez kellett.

2025.06.30 Pumpu

Bevallom, gondoltam, többet kapok. A film csinos, de nekem túlságosan ‘cukormázas’ volt. Nem volt elég mélység, nem éreztem át igazán a feszültséget vagy igazán izgalmas pillanatot

2025.06.26 Phalanx

Szép, de valahogy lapos volt a történetív. Jól néz ki, aranyos karakterek, de hiányzott az a plusz csavar, amitől tényleg emlékezetes marad. Ha valaki könnyed, ‘itt van Párizs’ hangulatra vágyik, tökéletes.

2025.07.03 Kovacs

Kicsit olyan, mint egy nyári álom – a film nem akar sokat, de amit csinál, azt szépen csinálja. Párizs él, lélegzik, a szerelmi szál meg aranyos, nem túl tolós. Nem világmegváltó, de nagyon szerethető.

A forgatás során előfordult, hogy egy tervezett jelenetet módosítani kellett, mivel egy úszóversenyt a Szajnában a szennyezés miatt lemondtak, így a filmbe a főszereplő csalódottságát is beépítették.Szerző: Csillag Lajos

A film finoman érinti az LMBTQ+ témákat, különösen a főszereplő identitáskeresésén keresztül, és jelölték a 39. Teddy-díjra is.Szerző: Csillag Lajos