Író: Chester Himes

64 Lövöldözés Harlemben (1991)
A filmben igazából nem a lövöldözés a föszerep. Ha mondhatnám egy lövés ami a végén eldördül az megadja a film alapját. Tipikus gengszterfilm. Danny Glovert ebben a szerepben még nem láttam de azt tudom mondani nekem a három csillagnál többet nem nyújtott. Maga a történet nem lenne rossz de úgy érzem vannak benne hullámvölgyek föként az elején. A közepétöl a végéig már rendbe is van a film. Összességében a képi vágás és rendezésa közepes szinvonalnál többet nem ad. A hangi és képi effektek már elérik a négy csillagpt. A történet szintén eléri a négy csillagot. A szerplök játéka szerintem nem lépik át a háromcsillagot. Egyes jelenetekben igen Forest W. nagyot alakít de összeségében ö is csak a közepeset hozza. A filmben egyedi képsorokat láthattunk a hárlemi éjszakákból. Itt nekem a nagy fej tetszettt ahogy erotikusan egy (kéz) nyelvvel levetközteti a a lányt. Ez szerintem egy szenzációs megoldás nekem tetszett. Pici humort is belecsempésztek azzal, hogy Jackson anyukáját mindenki megcsodálta a falon függö képen. A romantika és szerelem érzését igazából nem adja vissza film bármennyire is igyekeztek is. csak ajánlani tuidom mindenki számára akik szertik a humoros gengszterfilmet. Üdv Yosi
Minden idők egyik legjobb gengszterfilmje, nagyon bejött. Forrest Whitaker ebben a filmben nagyon jól alakít, nekem igazából csak itt tetszett.
Vanessa Williams, Pam Grier, Olivia Brown és Jasmine Guy egyaránt részt vettek meghallgatáson Imabelle szerepére.