Budapest, 1989, a 18 éves Petya az érettségire készül. Teljesen új élet előtt áll, miközben az ország is a jövőbe is tekint. Török Ferenc hősei nem reménytelen alakok, akik kiszolgáltatottak a történelem folyásának. Ironikusak és akaratlanok, akárcsak a sorsuk. A Moszkva tér elnyerte a… Több

80 Moszkva tér (2001)
Egy korszakot mutat be. Én nem ebbe születtem bele, de át tudja adni az akkori életet, lehetőségeket. Simán nézhető. Csuja Imre hozta a szokásost. :D
Az átlagos nálam azt jelenti nálam,hogy nézhető,de nem többször.A mondanivaló kissé klisés,a történet sem túl acélos.A magyar filmgyártás második vonala,néhány jobb résszel,és poénnal.
Igazi magyar kultuszfilm, remek történettel, sok mondanivalóval. Van benne egy kis múlt egy kis történettel. Remek karakterek igazi érzelmes alkotás.
Nem tudom, hogy 2001-ben mennyire tetszett volna nekem ez a film, de ma jó rajta nosztalgiázni. A története viszont pocsék, üzenete pedig nem sok van.
Mikor a Híradót nézik, műsorvezetőként Tóth Károly látható az eredeti archív felvételen.
A filmben archív felvételeken, magyar és külföldi híradórészleteken keresztül megjelenik az 1989-es nyár több hazai történelmi eseménye, így többek között Nagy Imre újratemetése, Kádár János halála és temetése, valamint az abban az évben valóban megtörtént érettségitétel-kiszivárogtatási botrány is.