Charlie Brown nagy kalandra indul egy különleges tárgy miatt, melyet minden áron a magáénak szeretne tudni.
Az ikonikus képregény figurák, Snoppy, Charlie Brown és a többiek immáron a nagyvásznon is bemutatkoznak.
(hp)
(hp)
Garfieldról készült már legalább két élőszereplős alkotás, a Snoopyra pedig ráfért legalább egy rajzfilmes. Egy hasonlót megnéznék még Kázmér és Hubáról is, bár az sajnos nem annyira biztos... Lényegében ettől a feldolgozástól azt kapjuk, amit el is várunk tőle: hűen követi a képregényes elemeket, néhol csak úgy utalgat rá, de a fantázia, amit benne láthatunk, az páratlan és őszinte. Snoopy a kedvencem az egészből, nagyon aranyos, ahogy világháborús pilótát játszik. Kicsit érdekes, hogy felnőttek nem szerepelnek benne, és amikor képbe jönnének, csak zagyva géphangok helyettesítik... Na mindegy. 10/9
Jobb híján választottam ki ezt a filmet, mert a sorozatot sem szerettem, de nem volt olyan rossz. Voltak benne vicces jelenetek és nem is húzták túlságosan el.
Minden korosztály számára ajánlott rajzfilm, ami hűen visszaadja a képregény hangulatát. Charlie Brown egyszerre kétbalkezes, vicces, ugyan akkor szerethető karakter, akit Snnopy húz ki a csávából minden alkalommal, vagy épp oldja meg a kínos helyzetet.
A film összbevétele 246 233 113 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 48 428 300 forintot termelt. A hazai mozik összesen 21 165 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Az 1966-os Snoopy és a Halloween-ből vették át egy az egyben Snoopy repülős álom jelenetét.