A Kontakban Riz Ahmed egy olyan férfit alakít, aki arra specializálódott, hogy jövedelmező kifizetéseket közvetítsen korrupt vállalatok és a tönkremenetelüket fenyegető személyek között. Személyazonosságát aprólékos tervezéssel tartja titokban, és mindig szigorú szabályokat követ. Amikor… Több

A kép forrása: TIFF
A film helyenként nagyon irracionális. A színészi alakítások nagyobb része rendben van. Számomra az elég nehezen vokt érthető, hogy miért a fordítóközponton keresztül kommunikált, nem pedig valami átjátszóról és torzítóval.....ha már a hangját és a pozícióját nem akarja felfedni. A nő hovatartozása egy idő utén egyértelművé vált. És az is, hogy miről szólt az egész balhé. Amúgy egy átlagos filmnek mondanám de a hangulata jó lett. ÉS Riz Ahmed nagyon szerethető volt a filmben. Azt nem mondanám, hogy egy igazán jó film. Még csak azt sem, hogy újra megnézném valaha is.... de egyszer érdemes megnézni. Nem unalmas
Izgalmas akció-thriller az elejétől a végéig, és a végén kaptunk egy nagyobb csavart, ami ha kimarad, akkor sem rontott volna az élményen, sőt. A feszült atmoszféra végig érezhető, és hozza Riz Ahmed anélkül, hogy sokat beszélne, mégis nagyot alakít, és maximálisan hozza a titokzatos, de nem önzetlen segítő karaktert. Sam Worthington játéka antagonistaként sem elhanyagolható, nem lehet mindig navi bőrben. Nem véletlenül volt ez a sztori a legjobb megvalósításra váró forgatókönyvek listáján, de sajnos nem ütött hatalmas sikert. Nekem tetszett: 7,5/10
A film 24 910 655 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 10 510 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A film vizuálisan is merőben ellentétes helyszíneket kombinál: lepusztult városi terek és modern, elegáns irodák váltakoznak.